kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
31 Ağustos 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat

Yine siyasi laflar edenler çıkabilir, buna üzülmem

Güncelleme : 30.08.2008 21:17
-Şu an ruh durumunuz nasıl? Kitabınız çıkıyor (cuma günü çıktı) nasıl bir bekleyiş sizinki, gergin misiniz, rahat mı?
- Tabii ki gerginim ama bu benim sekizinci romanım, bunu sekiz kere yaşamışım, bir de 60'a yakın dile çevrilmiş kitaplarım...

- Alıştım mı diyorsunuz?
- Evet alıştım ama okurlar tarafından sevilmek benim için önemli; o yüzden heyecanlıyım. Kitabımda ne yaptığımı, ne yapamadığımı biliyorum, o anlamda bir endişem olmadığını da söylemeliyim.

- Eleştiriler umurunuzda mıdır?
- Mağrur bir yazar değilim, herkes gibi eleştirilmeye açığım. Bir kitabı yazdıktan sonra ilk okuyan 20-30 kişinin söylediği her lafı beynimin hard diskine, yani en silinmez köşesine alarak dinlerim. Siz de demin fotoğrafçıyla konuşurken kulak kabarttım hemen. Sonuçta kitap hakkındaki düşüncelerim aşağı yukarı oluşur, ondan sonra da derim iyice sağlamlaşır.

- Yaşanan bunca siyasi kutuplaşmadan sonra bu romanın hak ettiği eleştirileri alacağını düşünüyor musunuz? Yani adil biçimde değerlendirilsin, temenniniz var mı?
- Siyasi sebeplerden dolayı kitabımı anlamayacaklar diye bir endişem yok. Ama evet, siyasi sebeplerden dolayı kitabımı okumadan, her seferinde olduğu gibi siyasi laflar eden insanlar çıkabilir, alıştım, çok fazla üzülmem doğrusu.