kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kayseri, Cimbom'a karşı ilk galibiyetin peşinde!

Yeni Haber
Son 3 sezondur ligi 5. sırada bitirerek yükselişe geçen ve 3 büyükleri zorlayan Kayserispor, Galatasaray karşısındaki ilk galibiyetini yarınki maçta almak istiyor.

Son 3 sezondur ligi 5. sırada bitiren Kayserispor, Turkcell Süper Lig'e renk katan ve Türk sporunda yükselen bir takım oldu. Kayserispor, bu yükseliş ile birlikte 3 büyükleri de zorlayan önemli Anadolu takımlarından biri haline geldi.

Son 3 sezonda Beşiktaş'ı 3 kez, Fenerbahçe'yi ise 2 kez yenmeyi başaran Kayserispor, Galatasaray'a karşı ise şeytanın bacağını kıramadı.

2005-2006 sezonunda Kayserispor, Beşiktaş ile Süper Lig'de karşılaştığı iki maçın birinde berabere kaldı diğerinde ise yenildi. Türkiye Kupası maçlarında ise Beşiktaş'a bir kez yenilen Kayserispor, rakibine bir maçta üstünlük sağladı. Aynı sezonda, Kayserispor Süper Lig'de Fenerbahçe'ye karşı bir mağlubiyet ve bir galibiyet aldı.

2006-2007 sezonunda Süper Lig'de Fenerbahçe ile bir kez berabere kalan Kayserispor, diğer maçta rakibine yenildi. Beşiktaş'a ise bir maçta yenilen Kayserispor, ligin rövanş maçında Beşiktaş'ı yendi.

Geçen sezon ise, Süper Lig'de Beşiktaş'a bir kez yenilip bir kez galibiyet elde eden Kayserispor, Fenerbahçe ile ligde oynadığı iki maçtan birinde galibiyet, birinde mağlubiyet aldı. Kayserispor ile Fenerbahçe arasında oynanan Türkiye Kupası maçı ise berabere tamamlandı.

GALATASARAY ŞANSSIZLIĞI

Beşiktaş ve Fenerbahçe karşısında galibiyetler elde eden sarı-kırmızılı ekip, son 3 sezondur Galatasaray karşısında hiç galibiyet sevinci yaşayamadı.
2005-2006 sezonunda Süper Lig'de Galatasaray'a 3-1 ve 3-0'lik sonuçlarla yenilen Kayserispor, 2006-2007 sezonunda ligde bir maçta golsüz berabere kaldığı Galatasaray karşısında diğer maçta 4-0 yenildi. Aynı sezonda Fortis Türkiye Kupası maçında ise Galatasaray, Kayserispor'u 4-0 yendi.

Geçen sezon ise Kayserispor, Galatasaray karşısındaki lig maçlarından birinde 2-0 yenildi, diğerinde ise 1-1'lik beraberlik elde etti.

Son olarak renktaş iki takım, Almanya'da Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası'nın sahibi olan Kayserispor, son karşılaşmada da şeytanın bacağını kıramayıp Galatasaray'a 2-1 yenilerek Süper Kupa'ya veda etti.

AA
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00