kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘ONUN İÇİN OYNAYIN’ Ümit’in fenalaşması ile şok olan Kölnlü futbolculara Daum moral verdi. Alman hoca, "Soyunma odasında herkes Ümit’i konuşuyordu. Maçtan bahsedecek halim yoktu. ‘Ümit için oynayın’ dedim" diye konuştu.

Ümit hiç biter mi?

Bundesliga'da forma giyen Ümit Özat, dün gece Köln'ün Kalsruhe maçında 26. dakikada yere yığıldı. Anında müdahale edilerek boğazına kaçan dili çıkarılan 'Büyük Kaptan' ölümden döndü..
Futbol hayatını iki senedir Almanya'da sürdüren milli futbolcumuz Ümit Özat dün gece ölümden döndü... Geçen sezon Bundesliga'ya yükselen Köln'de kaptanlığa getirilen Ümit dün 3. hafta maçında deplasmanda Kalsruhe maçına çıktı. Maçın 26. dakikasında ayağı takılarak yere düşen Ümit bir süre yerde kaldıktan sonra ayağa kalktıysa da birkaç saniye sonra fenalaşarak yere düştü. Ümit'in aniden yere yığılması konuk ekibin onbinlerce taraftarını şoka soktuğu kadar, Kanal 24'ten maçı canlı izleyen Türkiye'deki milyonları da ürküttü. Hakemin ve futbolcuların uyarısıyla hızla saha içine gelen doktor Ümit'in dilinin boğazına kaçtığını fark etti. Önce eliyle futbolcumuzun dilini çıkarmaya çalışan doktor daha sonra çantasındaki makasla Ümit Özat'ın diline müdahale etti. Bu esnada Ümit'in titrediği, gözlerinin kaydığı ve şuurunun kapandığı gözlendi. Daha sonra kalp masajı da yapılan futbolcu sedyeye yatırılarak saha dışına çıkartıldı. Bu sırada Köln'ün teknik direktörü Christoph Daum, kalecisi Mondragon ve bazı futbolcular ağlamaya başladı.

MENAJER MEİER: DURUMU İYİ
Hakemler, saha görevlileri ve futbolcular Ümit'le ilgili bir haber gelmeden maça devam etmediler. Birkaç dakika sonra sahaya dönen doktorun verdiği "Yaşıyor, durumu iyi" haberiyle birlikte statta büyük sevinç yaşandı ve tribünlerden "Türkiye" sesleri yükseldi. Acilen hastaneye kaldırılan futbolcu ile ilgili açıklama yapan Köln menajeri Michael Meier, "Dilinin boğazına takıldığı, tansiyon düşmesi nedeniyle rahatsızlandığı bildirildi. Şu an durumu iyi. Geceyi hastanede geçirecek" şeklinde konuştu. Kalsruhe'yi ikinci devrede attıkları gollerle deplasmanda 2-0 yenmeyi başaran Kölnlü futbolcular maç sonrası Ümit'i hastanede ziyarete gittiler. Daum yaptığı açıklamada, "Devre arası soyunma odasında herkes Ümit'i konuşuyordu. Maçtan bahsedecek halimiz yoktu. 'Ümit için oynayın' dedim" ifadelerini kullandı.

fenerbahce.org uyudu!
Ümit Özat'ın yaşadığı rahatsızlık Türkiye'de de geniş yankı buldu. Eski Fenerbahçeli futbolcu için ezeli rakip Galatasaray, sitesinden saat 22.37'de 'geçmiş olsun' mesajı yayınlarken, fenerbahce.org'da ise Ümit'le ilgili bir haber yer almadı.
Haberin fotoğrafları
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor -  
  Gaziantep -  
 Fenerbahçe -  
  İ.B.B. Spor -  
 Kocaeli -  
  Sivas -  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00