kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ümit futbolu bırakıyor mu?

AA
Yeni Haber
Alman Birinci Liginin ikinci haftasında FC Köln'ün Karlsruhe ile oynadığı maçta fenalaşarak yere yığılan ve bu sabah kaldırıldığı hastaneden taburcu edilen Ümit Özat, Köln'e dönerek ailesiyle olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Akşam saatlerinde evinin önünde basın mensuplarının karşısına çıkan Özat, futbolu çok sevdiğini belirterek, ''Futbol benim hayatım. Ancak önümüzdeki günlerde yapılacak tahliller sonrası kararımı vereceğim. Ailem ilk o şokta futbolu bırakmamı istediler. Ama ben önce sonuçları görmek istiyorum. Haftaya arkadaşlarımla birlikte sahada olmak istiyorum. Ancak benim için ailemin görüşleri de önemli. Annem babam ve eşimle görüştükten sonra eğer sağlığımda bir sorun varsa bunu oturup düşüneceğim ve ona göre futbolu bırakma yada bırakmama kararını vereceğiz. Eğer sorun yoksa ben yine futbol oynamaya devam etmek istiyorum'' diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu Köln'e ilk geldiğinde futbolu FC Köln'de bırakmak istediğini söylediğini ifade ederek, ''Ne olursa olsun burayı sevdiğimi hep söyledim. Önce sağlığımı düzelteyim. Sonuçta ne olursa olsun futbolu FC Köln'de bırakmış olacağım'' dedi.

Üzerinde biraz yorgunluk olduğunu dile getiren kaptan Ümit, ''Ancak arkadaşlarımın galibiyet haberini alınca sevindim ve rahatladım. Şu anda çok iyiyim sıkıntım yok. Net bir şey çıkmadı. İnşaallah en kısa zamanda sorun bulunur ona göre çözümü de yapılır'' ifadelerini kullandı.

Bugün kendisini bine yakın kişinin aradığını ve hepsine çok teşekkür ettiğini ifade eden Özat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hocama, başkanımıza, menajerimize, eski takım arkadaşlarımıza hepsine teşekkür ediyorum. Türkiye'den sayın Başbakanımız ve Aziz Yıldırım, milli takım hocam ile diğer kulüplerden aradılar. Galatasaray internet sitesinden geçmiş olsun mesajı yayınlamış. Beni seven herkese arayan dua eden herkese teşekkür ediyorum. Bu beni çok mutlu etti ve duygulandırdı.''

Karlsruhe maçında pozisyonda ileri gittikten sonra döndüğünü ve bir anda gözünün karardığını anlatan Ümit Özat, ''Tansiyonum düştü herhalde. Eğildiğimi hatırlıyorum ondan sonrasını hatırlamıyorum'' dedi.

Fenerbahçe' deki doktorunun son sekiz yıldaki EKG lerini çıkarıp baktığını ve hepsininde temiz olduğunu kaydeden Ümit, ''Tüm tahliller temiz. Şu an için neden olduğu belli değil. Önümüzdeki günlerde yapılacak tahlillerde belki belli olur. Belki mineral eksikliği belki de tansiyon bilemiyorum. Son zamanlarda 7 kilo verdim. Bunun etkisi olabilir dediler. Maçtan önce arkadaşlar havanın çok kuru olduğunu tıkandıklarını söylediler ama ilginç olan olay benim başıma geldi'' şeklinde konuştu.

Ümit Özat kendisini izleyen tüm basın mensuplarına da teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00