kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KRALLIKTA İDDİALI!...Trabzonspor’un ön liberosu Selçuk İnan, bu sezon ligdeki gol sayısını 2’ye çıkardı. 22 yaşındaki futbolcu, şimdilik bordo-mavili ekibin en skorer ismi oldu.

'İnan'mış çocuklar

İsmail ANNIKIZIL
Deplasmanda Ankaragücü'nü deviren Trabzonspor, şampiyonluk arzusunu yine ortaya koydu. İlk hafta olduğu gibi dün de golünü atan Selçuk İnan ile Yattara, bordo-mavililere galibiyeti getirdi..
Ankaragücü kalecisi Serkan Kırıntılı'nın ilk 12 dakikada çıkardığı 4 şut ve Umut Bulut'un yardımcı hakem Orkun Aktaş'ın yanlış ofsayt bayrağıyla geçerli sayılmayan golü; bu sezon Trabzonspor'un ne kadar iştahlı olduğunun göstergesi aslında. Dile kolay; 12 dakikada üç direk arasını bulan 5 gol girişimi. Bunlardan ikisinin stoper Egemen Korkmaz ile karşılaşmaya sağ bekte başlayan Serkan Balcı'nın volesi olduğunun da altını çizelim. Belki de Türkiye'deki dövmeli tek teknik direktör olan Hakan Kutlu'nun öğrencileri ise, ilk yarıda sadece 4'te Murat Duruer'in kaleyi bulmayan zayıf şutuyla golü düşündü. Devrenin geri kalanındaki misyonları ise 'golü düşündürtmemek'ti. Ancak zayıf bir boksörseniz, sürekli kaçsanız da rakibinizden dayak yersiniz. Nitekim 34'te sol bek Hrvoje Cale, sağ kanada Ankaragücü orta sahası ve savunmasının dengesini bozan ters bir top attı. Gökhan Ünal topa hareketlenmedi; Yattara ceza sahasına indi. Gineli, bir vücut hareketiyle Serkan Kırıntılı'yı oyundan düşürdü ve bu sezonki ilk golünü attı.

'SUNİ' BÜYÜK DEĞİLİM

38'de Yattara'nın sağdan adrese teslim ortasında Gökhan Ünal ıska geçti. Geçen hafta Ankaraspor kilidini 30 metreden açan ön libero Selçuk İnan topu önünde buldu ve bu kez ceza sahası içinde sol voleyle ağları buldu. Yedikçe iştahı açılan bir obez haline gelen yani attıkça atası gelen Trabzonspor, cümbür cemaat hücum etmeye, nihayet gerçek bir Ersun Yanal takımına dönüşmeye başlamıştı. 42'de Tolga Doğantez'i 10 metre avans vererek geçen Gökhan Ünal, Usain Bolt'a nazire yaparcasına depara kalktı ve topu ceza sahasına çıkardı. Ama Umut Bulut ikramı geri çevirdi. 44'te Yattara'nın sakatlanması üzerine Yanal, ikinci devrenin başında oyuna Tayfun'u aldı. Onu sağ beke, Serkan'ı ise orta sahaya çekti. Bu değişim üzerine bu yarıda geriye yaslanan Trabzonspor'du. Ama onların haklı gerekçeleri vardı; 2-0'lık skor avantajı gibi. 58'de Mehmet Yılmaz ve 81'de Metin Akan ile kaleyi yoklayan ev sahibi +93'te Iglesias ile farkı bire indirse de 'üç puanı alan çoktan Üsküdar'ı geçmişti.' Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yenilenen 'suni' çiminde galibiyete uzanan Trabzonspor'un Türkiye'ye verdiği mesaj artık daha net: "Ben 'suni' büyük değilim."
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor -  
  Gaziantep -  
 Fenerbahçe -  
  İ.B.B. Spor -  
 Kocaeli -  
  Sivas -  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00