kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Galibiyetimizi Ümit Özat'a armağan ediyoruz"

Yeni Haber
Almanya'nın birinci futbol ligi takımlarından FC Köln'de forma giyen ve dün gece ölümden dönen yıldız futbolcu Ümit Özat, bugün yeniden kapsamlı kontrollerden geçirildi...
Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin haberine göre, Ümit Özat'ın yapılan ilk kontrollerinde, kalp ve sinir sisteminde herhangi bir sorun görülmedi. Doktorlar futbolcunun aşırı şu kaybı ya da yeterli besin almamaya bağlı olarak, "dolaşım bozukluğu" yaşamış olabileceğini belirttiler.

32 yaşındaki milli futbolcu, bugün hastaneden ayrılarak, Köln'e dönüyor. Doktorlar, FC Köln'ün yıldız futbolcusundan en az 3 gün evde dinlenmesini ve spor yapmamasını istediler. Kulübün bir sözcüsü, Özat'ın en kısa sürede yeniden forma giymek istediğini kaydetti.

Bu arada, Daum ve takım arkadaşları Özat'ı yalnız bırakmadı. FC Köln antrenörü Daum ve takım arkadaşları, maçın hemen ardından Ümit Özat'ı hastanede ziyaret etti.

Köln'ün Rumen golcüsü Sergiu Radu, büyük şok geçirdiklerini, ancak Ümit'in bilincinin yerine geldiği haberi üzerine maça devam ettiklerini söylerken, "Ümit için oynadık. 2-0'lık galibiyetimizi Ümit Özat'a armağan ediyoruz" dedi.

Teknik Direktör Daum da, Ümit Özat'la aralarında antrenör-futbolcu ilişkisinden çok daha öte bir dostluk olduğunu vurgulayarak, dün maç boyunca aklının sahada değil, yalnızca Ümit'in sağlığında olduğunu anlattı.

Daum, "Benim için en önemli olan şey, Ümit'in tekrar sağlığına kavuşması. Dün elde ettiğimiz zaferi ancak Ümit tekrar sağlığına kavuştuğunda ve takımdaki yerini aldığında kutlayabileceğim" dedi.

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da, Ümit Özat'ı dün akşam telefonla arayarak, geçmiş olsun dileklerini iletti. (ANKA)
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00