kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bursa'ya olimpik yüzme havuzu açıldı

Yeni Haber
Bursa'nın merkez Osmangazi Belediyesince yaptırılan Atıcılar Olimpik Yüzme Havuzu, törenle açıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, törende yaptığı konuşmada, gençlerin ilgi alanlarına göre spor dallarına yönelmelerini sağlamak amacıyla, çok çeşitli spor alanlarını inşaa ettiklerini söyledi.

Altepe, futbol ve salon sporlarının yanı sıra yüzme sporunun da geliştirilmesi için yatırımların sürdüğünü dile getirerek, ''Sporun her dalında Osmangazi'yi, Bursa'yı ve ülkemizi başarıyla temsil edecek sporcular yetiştiriyoruz. Osmangazi Belediyespor Kulübü bu konuda attığı adımlarla şimdiden adını Avrupa'ya duyurdu'' diye konuştu.

Yüzme sporu için Bursa'da çok fazla tesis bulunmadığını anlatan Altepe, ''Su tesisi fakiri Bursa'ya bu alanda yeni bir tesis kazandırmaktan mutluyuz. Soğanlı yarı olimpik yüzme havuzu 1-2 ay içinde, Fatih-Çiftehavuzlar yarı olimpik yüzme havuzu da 3 ay içinde tamamlanacak. Böylece kente toplam 4 modern yüzme havuzu kazandırmış olacağız'' dedi.

Altepe, yaklaşık 3 yıl önce kurulan Osmangazi Belediye Spor Kulübü yüzme takımının, tesis sıkıntısına rağmen önemli başarılar elde ettiğini diye getirerek, modern pentatlonda Türkiye ikinciliği, büyük bayanlarda Türkiye birinciliği, büyük erkeklerde Türkiye ikinciliği elde eden Belediye Spor Kulübü sporcularının, 2007 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda da bir Avrupa birinciliği, iki Avrupa ikinciliği ve 3 de Avrupa üçüncülüğü elde ettiklerini hatırlattı.

Bu arada, havuzun 4 mevsim kullanılmasını sağlayacak olan üst örtü de kış sezonuyla birlikte yerine monte edilecek.

Yurt dışından getirtilecek üst örtü, daha önce Yenikaraman Yüzme Havuzu'nda da kullanılmıştı. Bu sistem, sporculara havuzlarda kış aylarında da yüzme fırsatı sunuyor. Yazlık ve kışlık olarak kullanılabilecek olan yarı olimpik yüzme havuzu, 25x12.5 metre olarak, 2 bin 280 metre karelik bir alanda inşa edildi. İçinde antrenör odası, çok amaçlı salon, mutfak, sekreterya, yönetim odası, soyunma kabinleri, duşlar ve tuvaletlerden oluşan toplam 230 metrekarelik bir bina yer alıyor.
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00