kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Taş gibi Trabzon!

Gökhan ŞAHİNBAŞ/SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Super Lig'in 2. haftasının açılış maçında Ankaragücü'ne konuk olan Trabzonspor, Yattara'nın şık golüyyle 1-0 öne geçti. Bu golden 3 dakika sonra Selçuk farkı 2'ye çıkardı. Ankaragücü'nün tek sayısı ile 90. dakikada İglesias'tan geldi.

İSKENDER GÜNEN: TARİHİ FARK OLURDU (SABAH)


Son yıllarda Trabzonspor'un bir maçta bu kadar gol pozisyonuna girdiğini anımsamıyorum. Siz bakmayın maçın 2-1 bittiğine. Girilen gol pozisyonlarının yarısı değerlendirilebilse tarihi bir fark ortaya çıkardı.

... İki haftada alınan 6 puan Trabzonspor için yarınlar adına sevindirici. Yeni bir takımın gün geçtikçe daha iyi olacağının mesajlarını bu maçta verdiğini düşünüyorum.

CENGİZ TOKGÖZ: TRABZON TAŞ GİBİ(FOTOMAÇ)

Trabzonspor, Avni Aker'den sonra 19 Mayıs'ta da Ankaralı devirdi. Havanın sıcaklığı, futbol kalitesinin yükselmesini engelledi. Bordo-mavililer oyunun başından sonuna kadar üstündü ve galibiyeti hak etti. Tolga-Caabhani ikilisi yavaş kalınca, Yattara, Gökhan ve Umut gibi süratli oyuncular, A.Gücü savunmasını hallaç pamuğu gibi attı...

... Sahada sırıtan yoktu. Her oyuncu, görevini yaptı. Ancak, Colman'a ayrı birkaç satır ayırmalı. Yattara'nın ters kulvarında oynayan bu futbolcu, aklıyla karıştırdığı tekniğini öyle güzel kullandı ki..

BÜLENT GÜRKAN: YATTARA'NIN FENDİ (FOTOMAÇ)

Trabzonspor bu yıl her şeyiyle çok farklı. Teknik Direktör Ersun Yanal kadrodaki yenilenmenin yanı sıra pek çok eski anlayışı da değiştirmiş. Bordo-mavili oyuncuların gol sonrası sevinçlerinden bile bunu anlamak mümkün. Sezona Ankaraspor galibiyeti ile başlayan Trabzonspor'un ilk deplasman maçındaki performansı merakla bekleniyordu. Ankara 19 Mayıs Stadı'nın sentetik zeminindeki görüntü Bordo-mavili takımda taşların gün geçtikçe yerine oturduğunu gösterdi...

HAKAN KULAÇOĞLU: GERÇEK FUTBOL(FOTOMAÇ)

Maçtan önce Trabzonspor cephesinin iki korkusu sıcak hava ve suni zemindi. Bana sorarsanız, Ankara deplasmanı deyince fikstür avantajı elbette ilk veya son bahar haftaları anlamına gelir; ama yaz akşamının sıcağı kış gecesinin ayazından evladır. Suni çimse skora etki anlamında iki tarafa da suniydi; A.Gücü için de bir aşinalık söz konusu değildi. İlk düdükten önceki analitik tartı net şekilde misafir takımı işaret ediyordu. Kadrolar arasında deneyim ve kalite olarak büyük fark vardı Trabzonspor lehine. Teknik patron desek, orada da. Bir de moral faktörü eklenmişti. Favori Trabzon'du Aslında bordo-mavililer daha maçın başında Umut'la öne geçti ama yardımcı hakemi geçemedi. Aynı eleman hatasını Gökhan Ünal'ın boş kaldığı pozisyonda da tekrarladı. Bir bakıma elindeki bayrağı skor tabelasına değdirmeye çalıştı ya, çok şık Colman-Yattara golünde yapabileceği pek bir şey yoktu...

NECMİ PEREKLİ: GÖRÜNTÜ İYİ...(FOTOMAÇ)

Şampiyonlukta hedef tespitinde çok önemli ve kritik gösterilen ilk iki maçını kazanan bordomavililer dünkü galibiyeti ile içte ve dışta bir kez daha güven tazelerken, önündeki Beşiktaş maçı içinde moral kazandı.

CEMAL ERSENGÖZLEM: FARKTAN SIKINTIYA (MİLLİYET)

Sezonun henüz başı. Hazırlık dönemi kıstas alınamayacağı için her takım kapalı kutu. Her maç da sürpriz sonuçlara gebe. Trabzonspor geçen hafta zorlanmasına karşın Ankaraspor'u yenerek lige iyi bir başlangıç yapmıştı. Devamı bir başka Başkent takımı, Ankaragücü ile geldi.

Trabzonspor dün sahada istediklerinin çoğunu yaptı. Çünkü karşısında 'şeker' gibi bir rakip vardı. Savunmada Song - Egemen ikilisi son dakikada konsantrasyonunu kaybettiği pozisyon dışında rakip forvete geçit vermedi...

Bu maç Ersun hocanın eksikleri daha iyi teşhis edeceği, Hakan Kutlu'nun ise sıkıntılı bir sezon geçireceğinin göstergesi oldu.
21:00
Ankaraspor - Gaziantepspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Kocaelispor - Sivasspor
Turkcell Süper Lig
21:00
Fenerbahçe - İ.B.Bspor
Turkcell Super Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü 1  
  Trabzon 2  
 Ankaraspor 0  
  Gaziantep 2  
 Fenerbahçe 2  
  İ.B.B. Spor 0  
 Kocaeli 0  
  Sivas 2  
 Eskişehir -  
  Hacettepe -  
 Bursa -  
  G.Birliği -  
 Denizli -  
  Antalya -  
 Kayseri -  
  Galatasaray -  
 Beşiktaş -  
  Konya -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00