kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Pierre Cardin Mobilia'nın Ankara'daki mağazasının açılışına Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek (sağda) de katılarak kurdeleyi kesti.

'Rusya'da perişan olduk Başbakan devreye girmeli'

FATİH ATALAY - ANKARA
Aydınlı Group Yönetim Kurulu Üyesi Kavurmacı, Rusya ile gümrük sorunu yüzünden bu ülkedeki 20 mağazasına ay başından beri mal yollayamadıklarını, cirolarının yüzde 20 düştüğünü belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Rusya'da perişan olduk Başbakan devreye girmeli'
Rusya'nın Türk TIR'larını, gümrüklerinden geçişini kontrol gerekçesiyle bekletmesi sonucunda, ağustos başından beri ürünlerini mağazalarına sevk edemediklerini belirten Aydınlı Group Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavurmacı, "Normal şartlarda 3 günde çekilecek ürünler 20 gündür çekilemiyor. Müşteriler kış sezonu alışveriş yapmak için mağazalarımıza gidiyorlar fakat sezondan kalan yazlık ürünleri buluyorlar. Kış sezonunu açmamız lazım fakat açamıyoruz. Rusya'da 20'den fazla mağazamız bulunuyor. Rusya'daki ciromuz yüzde 20 civarında düştü. Konu hakkında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in çalışmalar yürüttüğünü biliyoruz. Bu işi ancak devlet büyüklerimiz ve Başbakanımız çözecektir" diye konuştu.

'DÖNÜŞÜ BEKLİYORUZ'
AK Parti'nin kapatma davasının sonuçlanmasından sonra piyasada herhangi bir hareketlenmenin olmadığına dikkat çeken Kavurmacı, "Türkiye'de yüzde 10 enflasyon var. Fakat işlerimiz geçen yıl ile aynı durumda. Enflasyona rağmen herhangi bir artış olmadığına göre yüzde 10 zarardayız demektir. Kapatma davası sonuçlandıktan sonra herkes tatile çıktı. Artık onların geri dönmesini bekliyoruz" dedi. Pierre Cardin'in mobilya lisansörlüğünü elinde bulunduran Aydınlı Group, Cardin'nin mobilya üretim antlaşmasını Kayserili Özkar Grup'la yaptı. Özkar Grup Genel Müdürü Fatih Özcan Pierre Cardin'in ilk bayisini Ankara'da açtığını, 3 yıl içinde 25 mağazaya ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı. Ankara'dan sonra İstanbul, Kayseri, Gaziantep ve Bursa'da mağazalar açacaklarını ifade eden Özcan, "Grup olarak yıllık ciromuz 300 milyon YTL. Dünya mobilya pazarının büyüklüğü 220, Türkiye'nin ise 7.5 milyar dolar. Hedef kitlemiz B+ ve C sosyoekonomik düzeye sahip olanlardır. Çocuk odasının fiyatları bin 500-5 bin YTL, oturma odalarının ise 7 bin ile 10 bin YTL arasındadır" dedi. Marka yaratmak yerine bir marka ile pazara çıkmayı tercih ettiklerinin altını çizen Fatih Özcan, 25 olan mağaza sayısını artırmayı düşünmediklerini kaydetti. Türkiye pazarı dışında Rusya ve Ortadoğu ülkelerinde de çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Özcan, ürünlerinde kurşun içeren malzeme kullanmadıklarını sözlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları