kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Jones Lang LaSalle EMEA CEO'su Alastair Hughes Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş Jones Lang LaSalle Türkiye Yönetici Direktörü Alan Robertson gazetecilerin soruları yanıtladı.

'Kimyamız uydu, sonra bu aşka biraz mantığımızı biraz cebi katıp evlendik'

ABD'li Jones Lang LaSalle, Alkaş Danışmanlık'ı satın alıp birleşti. Gayrimenkul hizmetleri devinin gelişen ülkeler CEO'su Hughes yeni satın almaların mesajını verdi..
Dünyanın önde gelen gayrimenkul hizmetleri ve finansal yönetim şirketlerinden ABD'li Jones Lang LaSalle, Alkaş Danışmanlık'ı satın alarak birleşti. Mart ayından bu yana işbirliği içerisinde olan iki şirketin birleşmesi ağustos ayı başında gerçekleşirken, satın alma bedeli açıklanmadı. Yeni adı Jones Lang LaSalle Türkiye olan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Avi Alkaş, Cevahir Alışveriş Merkezi'nin satışı sırasında başlayan ilişkilerini, "Kimyamız uydu, sonra bu aşka biraz mantık biraz da cebi karıştırdık ve evlenmeye karar verdik. Alkaş Danışmanlık benim için üçüncü oğlum gibiydi, ama helal olsun, beni tavladılar. Ama unumu eleyip eleğimi astım zannedilmesin, daha bu sektöre katacak çok şeyimiz var" şeklinde değerlendirdi.

'BU ORTAKLIK 1+1 EŞİT 3 OLDU'
60 ülke ve 700 şehirde var olan Jones Lang La- Salle'in EMEA CEO'su Alastair Hughes da, uluslararası yatırımcı ve perakendecilerden Türkiye ile ilgili gelen yoğun taleplerin bu satın almada etkili olduğunu dile getirirken, hedeflerinin sadece yabancı yatırımcıları Türkiye'ye getirmek değil, yurtdışına açılmak isteyen Türk perakendecilere de yardımcı olmak olduğunu belirtti. LaSalle olarak genelde organik büyümeyi tercih ettiklerini anlatan Hughes, yine de yeni satın almaların gündeme gelebileceğinin işaretini verdi. Geçen yıl 2.7 milyar dolar ciro gerçekleştirdiklerini anımsatan Hughes, yatırımlarının Doğu'ya kaydığına dikkat çekti. Hughes ayrıca, "Biz Türkiye'nin ekonomik gücüne çok inanıyoruz. Bu ortaklık bizim için 1 artı 1 eşittir 2 değil, 3" dedi.
Haberin fotoğrafları