kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ve beraberindeki İnteltek’in üst düzey yöneticileri sevinçlerini böyle gösterdi.

Çukurova'nın 'iddaa'lı teklifi yarışı kazandırdı

İddaa ihalesinde Çukurova, Doğan ve Esas Grubu yarıştı. Bugüne kadar hasılattan %12 pay alan İnteltek ihalede bu oranı % 1.4'e çekince ipi göğüsleyen taraf oldu..
İLİŞKİLİ HABERLER
Çukurova'nın 'iddaa'lı teklifi yarışı kazandırdı
İddaa ihalesini toplam hasılattan yüzde 1.4 pay almayı teklif eden Çukurova Grubu'nun büyük ortak olduğu İnteltek kazandı. İnteltek firması 4 yıldır İddaa'yı işletiyordu ve bugüne kadar toplam hasılattan yüzde 12 pay alıyordu. iddaa 4 yılda 6.7 milyar YTL hasılat elde etti ve İnteltek firması da bahis oyunlarından yaklaşık 804 milyon dolar gelir elde etti. Dün gerçekleştirilen ihalede taraflardan oldukça iddialı teklifler geldi. İnteltek 4 yıl boyunca hasılattan yüzde 12 pay alırken gelecek 10 yıl boyunca yılda yüzde 1.4 gibi rekor bir teklifin altına imza attı. Yani işletmeci, gelirinin 10'da 1'ine inmesine razı oldu.

CİDDİ KAZANIM SAĞLANDI
Danıştay tarafından ilki iptal edilen iddaa ihalesi için Spor Toto Teşkilatı ikinci kez ihaleye çıktı. İhalede Ali Sabancı'nın başkanlığını yaptığı Esas Holding'e ait Lotus-Ladbrokes, İnteltek ve Lottomatica-Snai SPA-Doğan Yayın Holding konsorsiyumları yarıştı. Meteksan'ın verdiği zarfta hiçbir belge olmaması nedeniyle şirket değerlendirme dışı kaldı. Kapalı zarfla tekliflerin açıldığı ilk turda en iyi teklifi Doğan Yayın Holding'in dahil olduğu konsorsiyum verdi. İlk turda Lottomatica-Snai SPA-Doğan Yayın Holding konsorsiyumu toplam cirodan yüzde 6.1, İnteltek yüzde 11.3, Lotus- Ladbrokes ise yüzde 10 pay almayı önerdi. Daha sonra firmalara ikinci turdaki teklifleri için yarım saatlik bir süre verildi. İkinci turda Lottomatica-Snai SPA-Doğan Yayın Holding konsorsiyumu yüzde 2.1, İnteltek yüzde 1.4 ve Lotus- Ladbrokes ise yüzde 3.8 pay almayı önerdi. Böylece iddaa'yı 4 yıldır işleten İnteltek ihaleyi kazandı. İnteltek'te Turkcell'in yüzde 55, Yunan Intralot'un yüzde 45 payı bulunuyor. Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar, "Çok ciddi bir iştirak sağlandı. Bunu rakamların miktarından görebiliyoruz'' dedi.