kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olimpiyat hazırlıkları başladı bile!

Yeni Haber
Büyükçekmece Belediyesi, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştirmek için spor okulları açtı...
Büyükçekmece İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen projede, 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların keşfedilmesi için alt yapı çalışmalarına hız verildiği bildirildi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, projenin üzerinde birkaç yıldır çalıştıklarını ifade ederek, ''Bu çalışma çeşitli branşlarda temelini sağlam almış sporcuların henüz ilkokul çağlarında tespit edilip kendisine tanınacak imkanlar sayesinde başarılara imza atmasını sağlayacak önemli bir projedir'' dedi.

Bu yıl 2500 minik sporcuyu voleybol, futbol, tenis, yüzme, basketbol, güreş ve tekvando gibi branşlarda eğitim verdiklerini belirten Akgün, ''Bu çocuklarımızın tüm masraflarını belediye olarak biz karşılıyoruz. Kendilerinden de Türk halkı olarak bir tek şey bekliyoruz. O da sporu bırakmamaları ve iyi birer sporcu olmalarıdır. Ben eminim ki bugün bizim spor okullarımızda eğitim gören çocuklarımızın çoğu gelecekte çok büyük başarılara imza atacaklar.

Ben bu minik sporcularda bunu görüyorum'' diye konuştu.

Sporcuların maddi sorununu çözmek için sponsorluk adına özel şirketlerin ve her kesimin destek olması gerektiğini savunan Akgün, ''Pekin Olimpiyatları'ndaki sporcularımızın başarıları ile tatmin olmayan herkes bu taşın altına elini koymak zorundadır. Türk sporunun daha iyi hale gelebilmesi için mutlaka imkanları elverişli olan herkesin sportif kuruluşlarımızı desteklemeleri gerekmektedir'' şeklinde konuştu.

Batı ile kıyaslandığında Türk halkımızın çok az spor yaptığını dile getiren Akgün, şunları kaydetti:

''Belediyemizce yeni yapılan 20 bin kişilik stat içinde 3 ayrı futbol sahası, yeteri kadar basketbol salonu ve tenis kortları oluşturulmuştur. Stadın kapalı yerlerinde güreş ihtisas kulübümüz, doğu sporları ve ferdi sporlar için bölümler oluşturulmuştur. Stadımızı tüm halkımızın hizmetine açılarak vatandaşlarımızın her türlü sporu yapması ve spora özendirilmesi için yeni kitlesel halk sporları programlarını önümüzdeki günlerde hayata geçireceğiz.''
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00