kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Mehmet Yıldız sınavda terledi

Yeni Haber
Sivasspor'un kaptanı ve milli oyuncusu Mehmet Yıldız, Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) antrenörlük bölümüne girebilmek için özel yetenek sınavında ter döktü.

CÜ BESYO Spor Salonu'nda yapılan özel yetenek sınavına, Sivas'ın plaka işareti olan ''58'' göğüs numarasıyla katılan 27 yaşındaki golcü oyuncu Mehmet Yıldız, sınavın ilk aşamasında dikey sıçrama ve koordinasyon testlerine katıldı.

Her adaya 2 hakkın verildiği sınavda, dikey sıçrama testinde 61 santimetrelik derecesiyle 30 tam puan almaya hak kazanan Yıldız, daha sonra ter döktüğü koordinasyon ve beceri testini ise 33 saniye, 46 saliselik dereceyle tamamladı.

Koordinasyon ve beceri testindeki bu derecesiyle antrenörlük bölümü için 10.160, beden eğitimi öğretmenliği bölümü için 12.700, spor yöneticiliği bölümü için ise 15.240 puan kazanan Yıldız, dikey sıçrama, koordinasyon ve beceri testlerini başarıyla geçti.

Yarın bu etaplardaki 2. hakkı için ter dökecek olan golcü oyuncunun, bu etaplarda daha iyi bir derece elde etmesi halinde, 2. hakkındaki dereceleri sınav puanı olarak kayıtlara geçecek.

BENİM İÇİN ZOR BİR SINAV OLDU

ÖSS'den 164,811 puan alarak sınava başvuran ve milli sporcu olduğu için sınava 27 puanla başlayan Yıldız, sınav sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İnsan heyecanlanıyor biraz, göründüğü kadar basit bir şey değilmiş. O kadar seyircinin önünde top oynayıp da burada heyecanlanmak biraz garip ama. Benim için zor bir sınav oldu'' diye konuştu.

İlk tercihinin antrenörlük bölümüne girmek olduğunu ifade eden Yıldız, ''Kazanmak istediğimiz için buradayız. İnşallah kazanır, okula kayıt oluruz'' dedi.

PROF. DR. MEHMET ÇİMEN

CÜ BESYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Çimen, sınava 130'u bayan, 426'sı ise erkek toplam 556 adayın müracaat ettiğini söyledi.

Sınav sonunda 40'ı beden eğitimi öğretmenliği bölümüne, 30'u antrenörlük bölümüne, 30'u ise spor yöneticiliği bölümüne olmak üzere toplam 100 öğrenci alacaklarını ifade eden Çimen, öğretmenlik bölümüne alınacak öğrencilerin 25'inin erkek, 15'inin kız, spor yöneticiliği ve antrenörlük bölümlerine alınacak 30'ar öğrencinin ise 20'sinin erkek, 10'unun bayan olacağını kaydetti.

SPORTİF ÖZ GEÇMİŞE BAKILIYOR

Bu sene sınav sisteminde değişiklik yaptıklarını belirten Çimen, 100 metre ve 1500 metre erkekler koşusu ile 10 metre ve 800 metre bayanlar koşunun kaldırıldığını ifade ederek, ''Sistem içerisindeki en büyük değişiklik ise sportif öz geçmiş uygulaması oldu. Bu sistemle sporcular biraz daha avantajlı duruma geçtiler. Koordinasyon ve dikey sıçrama testlerinden sonra elenmezse bir sporcumuz, sportif öz geçmiş puanları da ilave edilecek ve bu şekilde bir avantaj olacak'' dedi.

Güreş, halter, cimnastik, voleybol ve diğer branşlarda başarılı olan, milli takıma kadar yükselen sporcuların bu koşu etaplarında zaman zaman zorlandığını, bu etaplarda elendiğini ifade eden Çimen, koşu etaplarını sporcu seçiminde bilimsel bulmadıklarını, başarılı sporcuların bu etaplarda elenmemesi için bu yıl koşu etaplarını sınava dahil etmediklerini belirtti.

Bazı üniversitelerde özellikle 1500 metre ve 800 metre koşularının ardından adayların baygınlık geçirdiğinin hatırlatılması üzerine Çimen, bu baygınlık görüntülerinin eski yıllarda üniversitelerinde yapılan sınavda da yaşandığını, ancak bu yılki değişiklikle bu görüntülerin yaşanmayacağını söyledi.

Sınavın sorunsuz bir şekilde gittiğini, sınavın yapıldığı salona izleyici almadıklarını, ancak sınav anını salon dışındaki ekrana yansıttıklarını, ayrıca üniversitenin internet sitesinden de sınavı canlı olarak yayınladıklarını ifade eden Çimen, objektif olarak, kimsenin hakkı yenmeden güzel bir sınav yaptıklarını kaydetti.

Dikey sıçrama, koordinasyon ve beceri testi ve sportif öz geçmiş puanlarının yanı sıra adayların ÖSS puanlarının da sınava etki edeceğini ifade eden Çimen, sınavın 29 Ağustos'ta sona ereceğini ve sonuçların aynı gün açıklanacağını sözlerine ekledi.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00