kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

UEFA piyangoymuş!

MURAT ÖZBOSTAN
3. olup UEFA'ya giden Beşiktaş'ın kazandığı Trabzon maçında yönetmeliğe aykırı kadrosu yüzünden hükmen yenik sayılması gerektiği yeni ortaya çıktı. Federasyon Sivas'ın başvurusunu usulden reddetti ..
Beşiktaş direkten döndü!. Geçen sezon ligi Beşiktaş 3., Sivas ise 4. sırada aynı puanla (73) bitirmişti. Fakat Beşiktaş, Fenerbahçe'nin de dahil olduğu üçlü averajla ligi üçüncü bitirip UEFA Kupası'na gitmeye hak kazandı. Sivas, kılpayı kaptırdığı üçüncülük sonrasında federasyona itirazlarda bulunmuş ama sonucu değiştirememişti. Kırmızı beyazlılar, son çare olarak Beşiktaş'ın geçen sezonki maçlarını büyüteç altına aldı. Kadroları inceledi ve 20 Ekim 2007'de Trabzon deplasmanındaki kadroda usulsüzlük yakaladı. Beşiktaş'ın 3-2 kazandığı maçta 18 kişilik kadrosunda müsabakanın oynanacağı tarihte, kulübe tescil edildiği tarih üzerinden en az iki yıl süre geçmiş ve 01.01.1985 veya daha sonra doğmuş bir TC vatandaşı profesyonel futbolcu bulunmuyordu. Bu yüzden maçı Trabzon'un hükmen kazanması gerekiyordu. Sivasspor federasyona başvurdu. Beşiktaş'ın hükmen yenik sayılıp, kendilerinin lig üçüncüsü ilan edilmelerini istedi. Ancak bu şekildeki itirazların müsabakayı takip eden beş gün içinde yapılması gerekiyordu.

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL
Federasyon da dün şu açıklamayı yaptı: "Bu başvuru üzerine yapılan inceleme sonucunda, 20.10.2007 tarihinde Trabzon ile Beşiktaş arasında oynanan müsabakada Beşiktaş'ın Lig Müsabakaları Statüsü'nün 9. maddesine aykırı olarak, müsabakanın oynanacağı tarihte, kulübe tescil edildiği tarih üzerinden en az 2 yıl süre geçmiş ve 01.01.1985 veya daha sonra doğmuş bir TC vatandaşı profesyonel futbolcuyu müsabaka isim listesinde bulundurmadığı tespit edilmiştir. Ancak, Sivas'ın itirazını süresinde yapmamış olması ve dolayısıyla bu aykırılığın tespit edilememiş olması nedeniyle Beşiktaş'ın hükmen mağlup sayılması hukuken mümkün değildir."

TRABZONSPOR UYUDU!
Beşiktaş gibi büyük bir kulübün kadrosuyla ilgili hükmen yenilgiye yol açacak böyle bir ihmali çok büyük bir hata. İtirazı geç yapan Sivas'tan daha büyük ihmali yapan ise Beşiktaş'ın o günkü rakibi Trabzon'du. Trabzon rakibin kadrosunu inceleyip maçtan sonraki 5 gün içinde itiraz etse, Trabzon hükmen kazanacak, Beşiktaş hükmen yenilecek ve ligi de Sivas 3., Beşiktaş 4. bitirecekti.
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00