kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Beşiktaş Kulübü'nden sert tepki

Yeni Haber
Beşiktaş Kulübü, Antalyaspor ile oynanan Turkcell Süper Lig ilk hafta maçında yaşanan olaylara sert tepki gösterdi...
Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, ''Turkcell Süper Lig 2008-2009 sezonunun dostluk, kardeşlik ve fair play duygularıyla yaşanmasını her platformda dile getirmişken ve bu güzel duygularla sezona başlarken; ligdeki ilk maçımızda pazar günü Antalya Atatürk Stadı'nda maruz kaldığımız olaylardan Türk Futbolu adına büyük utanç duyuyor ve şiddetle kınıyoruz'' denildi.

Siyah-beyazlı kulübün resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Karşılaşma öncesinde taraftarlarımıza saldıran, takım otobüsünün camlarını taşlayan, karşılaşmanın birinci dakikasından itibaren kulübümüze yönelik küfürlü tezahüratlarda bulunan gerçek Antalyalı ve Antalyasporlu olduğuna inanmadığımız bir grup seyirci, maçta bulunan taraftarların ve tüm Türk halkının televizyondan izlediği gibi takımımızın beraberlik golünden sonra, en küçük bir tahrik unsuru olmamasına rağmen başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetim kurulu üyelerimize sözlü ve fiili saldırıda bulunmuşlardır.

Aslında bu çirkin ve sportmenlik dışı davranışlar sadece başkanımız ve yöneticilerimize değil, Beşiktaş ailesine ve büyük Beşiktaş camiasına yapılmış addedilmektedir. Başkanımız ve yöneticilerimizin bu çirkin saldırılar karşısında sağduyulu, sakin ve itidalli davranmaları, yukarıda da değindiğimiz gibi çok güzel duygularla, beyaz sayfa açılarak başlanılması istenen 2008-2009 sezonunun ilk maçında, bu duygulara gölge düşürülmemesi içindir.''

''ATTIĞIN KADAR YEDİĞİN GOLE DE SAYGI DUYMAK...''


Sportmenliğin, kişisel çıkarları ve hırsları bastırarak, üstün insan ruhunu sergilemeyi gerektirdiği kaydedilen açıklamada, ''Oysa o gün başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimize saldırıda bulunan, insanlıktan nasiplerini alamamış bir grup şahıs, tamamen olay çıkartmak için fırsat kollayan, farklı duygulara ve amaçlara sahip bir görüntü içindeydiler. Takımımızın beraberlik golünden sonra çirkin saldırılarını gerçekleştirmiş olmalarının bizce başka bir izahı bulunmamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, spor seyircisinin, fair playin attığın kadar yediğin gole de saygı duymak olduğunu öğrenmesi gerektiği ifade edilerek, ''Ayrıca bir yıl önce sahasında yenilerek küme düşmesini sakinlikle karşılayan Antalyaspor seyircisinin, bir yıl sonra tekrar yükseldiği Süper Lig'in ilk maçında beraberlik golünün ardından bu olayları çıkartması da son derece manidardır. Bu itibarla bizim bu kişilerin gerçek Antalyasporlu oldukları hususunda kuşkularımız vardır'' denildi.

''EN KISA SÜREDE TESPİT EDİLEREK CEZALANDIRILMALILAR''

''Kulübümüz, bu çirkin saldırıları gerçekleştirenlerin en kısa zamanda tespit edilerek, cezalandırılmalarını beklemektedir ve bunun yakın takipçisi olacaktır'' denilen açıklama, şöyle devam etti:

''Esasen gerek Antalya güvenlik teşkilatının gerek Antalyaspor yönetiminin bu konuda son derece hassas ve etkin davranacaklarına samimiyetle inanıyoruz.

Bundan sonra oynayacağımız karşılaşmalarda başta güvenlik güçleri olmak üzere stadyumlardaki tüm görevlilerin Türk sporunun selameti açısından son derece tedbirli ve dikkatli olmasını beklediğimizi, yaşanacak muhtemel olaylara 20 milyonluk Beşiktaş Camiası olarak çok daha büyük ve sert tepki vereceğimizi kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız.''
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00