kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL

Fener vites yükseltti

Fenerbahçe sezonun erken ilk ciddi sınavında genelde olumlu bir futbol sergiledi. Öncelikle geçen seneye göre çok daha tempolu ve çabuk oynuyorlar. Karşı atak başlangıçlarında da takım halinde rakibi bozuyorlar.
Fenerbahçe'nin ilk devredeki yoğun baskısı yüksek topa sahip olma oranını da sağladı. Sonu gelmese de sağ kulvarda bir 45 dakika için rekor sayıda kanat bindirmeleri gerçekleşti. Sol kanat ise yardımlaşmayı bilmeyen Uğur Boral'ın bireysel driplingleriyle kısa süreli sahne aldı. Ortadan da Alex ile Semih arasındaki duvar pasları bölüm bölüm sahnedeydi. Devre tek farklı skor avantajıyla noktalandı.
Yüksek tempo ve yoğun baskı ikinci yarıda da sürdü. Bu süreçte Colin Kazım'ın etkili ve sürekli driplingleri gündeme geldi. 90 dakika oyun disiplini bozulmadan, rakibe hiç pozisyon verilmeden rövanş için önemli bir avantajla bitti. Sürekli hücumu düşünen, gole yakın ataklar yapan F.Bahçe'nin iki golünün de uzak şutlarla ve rakiplere çarparak olması ilginçti.

GUİZA FAYDALI OLACAK
Aragones'in kısa süredeki en büyük katkısı, Zico dönemine göre takımda ciddi bir vites artışının olması. Fizikkondisyon sezon başı için çok iyi. Alex tahminimden fazla koştu. Güiza istekli ama belki heyecandan olacak istediklerini yapamadı. Yine de ileride faydalı olacağı kesin. Selçuk'u ön liberoda çok beğendim.
Tek eleştirim Semih'in yeni bölgesi için. İleriye dönük orta saha rolünde de önemli katkılar yaptı. Ancak bu şablonda çok efor harcadığından tehlike bölgelerinde eski golcülüğünü sahnelemesi çok zor.