kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL

Eksiklerimizi gördük

Dünya Kupası elemeleri öncesi ilk ve son hazırlık maçımızı dün gece Kocaeli'de Şili ile oynadık. İlk 20 dakikada pasif bir görüntü sergiledik. Rakibin etkili presi karşısında top kullanmada büyük sıkıntılar yaşadık. Ayrıca Şili organize ataklarla kalemizi ciddi bir şekilde tehdit etti. Bilhassa defans bloğumuzun öne çıktığı anlarda arkaya atılan zamanlamalı paslarda rakibin etkili forvetleri tehlikeli girişimler yaptılar.
Devrenin ortasından sonra önce oyunu dengeledik, arkasından biz de hücumda etkili olmaya başladık. Semih'in üst üste yaptığı iki güzel asistte Tuncay ve Aurelio net pozisyonları değerlendiremediler.
İkinci yarıya iki değişiklik ile başladık. Bu yarıda Şili ilk yarı başından daha etkili biçimde oyuna hükmetmeye başladı. Zaten futbolumuzun kollektif bir sıkıntısı var. Bir de birlikte oynamayan oyuncular bir arada olunca bu sıkıntı daha da arttı. Önemli kale önü tehlikeleri yaşadık. Ardından yine son bölümde oyun dengelendi ve bu arada Nuri'nin güzel asisti ile Halil takımımızı öne geçirdi. Sonra oyun karşılıklı ataklara döndü ve sonuçta hazırlık maçını güçlü rakip karşısında galibiyetle bitirdik.

TERİM, NURİ'DEN FAYDALANMALI
Ancak ciddi saha içi sıkıntılarının devam ettiği gerçeği bir kere daha ortaya çıktı. Kopuk kopuk futbol oynuyoruz. Oyuncularımızın sezon başında kondisyonları ve mücadeleleri iyiydi. Yalnız bunlar günümüz futbolunda istikrarlı neticeler için geçerli olmuyor.
Ayrıca iki önemli noktayı da gözlemledim. Bir tanesi, Fatih Terim'in Nuri Şahin'den faydalanması gerektiği. Çünkü bu genç oyuncumuz hem top kullanmayı biliyor hem de rakipten kazanabiliyor. Ayrıca duran topları da iyi kullanıyor. Gökhan Zan ve Servet de top kullanma özellikleri yeterli olmasa da konsantrasyon ve mücadeleleri ile görevrelerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar.
İkinci önemli nokta ise, Uğur Boral'ın defans bloğunun solunda oynaması bence doğru değil. Bunu her zaman söylüyorum. Çünkü kanat savunucusu özelliklerine yeterince sahip değil. Uğur Boral'ın randımanlı yeri orta sahanın solu.