kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Toplu görüşmelerin üçüncü turuna katılan Memur- Sen Başkanı Gündoğdu, en düşük memur maaşına 99 YTL zam istediklerini söyledi.

Başesgioğlu: Sendikaların tekliflerini değerlendireceğiz

Hükümetle kamu çalışanları konfederasyonları arasında dün yapılan üçüncü tur görüşmelerden de sonuç çıkmadı. Bakan Başesgioğlu, kararlarını perşembe ya da cuma günü açıklayacaklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Başesgioğlu: Sendikaların tekliflerini değerlendireceğiz
Hükümetle memur sendikaları arasında dün yapılan üçüncü tur görüşmelerden de sonuç çıkmadı. Başbakanlık Merkez Bina'daki toplu görüşmelerin dünkü oturumunun ardından bir açıklama yapan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, konfederasyonların mali tekliflerini Kamu İşveren Kurulu olarak değerlendireceklerini, ekonomiden sorumlu diğer bakanlarla konuyu istişare edeceklerini belirtti. Başesgioğlu, "Perşembe ve cuma günü bu yaptığımız görüşmeler doğrultusunda görüşümüzü konfederasyon başkanlarımıza açıklayacağız'' dedi. Başesgioğlu konfederasyonlarla görüşmeye ilişkin şu bilgileri verdi: "Şu ana kadar mali haklar bölümüne ilişkin herhangi bir detay görüşülmemiştir, ne toplu görüşme primi adı altında ne de başka bir ad altında. Yani sendikaların kendileri adına hiçbir talepleri söz konusu olmamıştır. Bütün talepleri kamu çalışanlarına, temsil ettikleri gruplara ilişkindir." Başesgioğlu, Ağustos Perşembe günü tekrar toplanarak mali ve sosyal haklar gündem maddesini etraflı bir şekilde görüşeceklerini, gerek olursa cuma günü son bir toplantı daha yapmayı planladıklarını bildirdi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, üçüncü tur görüşme öncesi yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarını temsil eden heyetin tam bir mutabakat içinde olduğunu ve taleplerinin karşılanması beklentisini taşıdıklarını söyledi. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da "Yetkili yetkisiz tüm kamu sendikalarının 930 bin üyesine 25'er YTL toplu görüşme primi istiyoruz'' dedi.

'HÜKÜMET TEKLİFİNİ SUNSUN'
Kamu İşveren Kurulu'nun masaya henüz zamlarla ilgili teklif sunmamasının sendikacılığa zarar vermek isteyenlere olanak yarattığını ifade eden Gündoğdu, "Yüzde kaç zam teklifleri" olduğunun sorulması üzerine şunları söyledi: "Zam teklifimiz enflasyon artı büyümeden pay. 15 Ağustos ek ödemesi hariç 831 YTL olan en düşük devlet memuru maaşına 99 YTL, yüzde 7.5 hedef enflasyon ve yüzde 4.5 büyümeden pay ile taban aylığa 30 YTL artış istiyoruz. Ayrıca halen 5 YTL olan sendikalılık aidatının 25 YTL'ye yükseltilmesi de talebimiz arasında."