kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL

Doğan doğru modeldi

Hasan Doğan ne tipik bir halk adamıydı, ne de onca 'iş adamı' unvanı olmasına rağmen insanlara yukarıdan bakan biri. Tam ortadan üstlendiği görevi, hassas ve titiz ilişkiler çizgisi üzerinden yapmaya çalışan bir lider tipiydi. Ülke futbolunun uzun yıllardır yaşadığı ve ne yazık ki gerek yönetici gerekse spor medyası tarafından her gün altı yakılan kaos kazanının içine düşmemeye gayret eden bir kişilik çizdi. Milli Takımımız'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki ciddi başarısı tabii ki tamamen Hasan Doğan'a mal edilemez. Bu kolektif bir başarı. Ama Doğan; harcadığı yoğun mesai, yönetim becerisi ve birleştirici yaklaşımıyla Avrupa Şampiyonası'nda çok önemli katkılar yaptı.

PROJESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ
Genç yaşta kaybettiğimiz Doğan'ın asıl notunu bir tam sezon lig yaşadıktan sonra, ya da o ligi uzun süre yaşarken vermek daha doğru olacaktı. Ama kader gerek biz spor medyasını, gerekse Doğan'ın kendisini bu değerlendirmeyi yapma noktasından alıkoydu. Nur içinde yatsın. Bakalım yazımızın girişinde fotoğrafını vermeye çalıştığımız doğru federasyon başkanlığı tipinin yenisini görebilecek miyiz?
Hasan Doğan'ın en büyük ideali futbol okulları projesiydi. Onun ruhunu şad edebilmek için bu proje ivedilikle hayata geçirilmeli. Çok saygı duyduğum Hasan Doğan'a Tanrı'dan rahmet, kederli ailesine de başsağlığı diliyorum.