kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
ÖMER ÜRÜNDÜL

Güiza doğru seçim

Her sene iddialı erken teşhisler yapıyorum. Tepkiler alıyorum ama sonunda hepsinde haklı çıkıyorum. Haklı çıktığım son örnekler Kezman ve Maldonado. Kezman daha transfer edilmeden F.Bahçe yönetimini uyarmıştım. Aynen şunları yazdım: "Kezman'ın son 2 senesi çok verimsiz geçti. 2006 Dünya Kupası'nda Sırbistan Karadağ'ın en kötü futbolcusuydu. Güçsüzlükten katkı sağlayamadığı gibi bir maçta da kırmızı kart gördü. Mourinho, Chelsea'den Kezman'ı gönderdi. Gerekçe olarak da 'Çalışmıyor ve huzursuzluk yaratıyor' diye beyanat verdi." Bu uyarılarıma rağmen Kezman hem de yüksek maliyetle transfer edildi.

MALDONADO TANK GİBİ
Sezon içinde yapılan Maldonado transferini de daha kendisini izlemeden eleştirdim. "Yabancı kontenjanı sıkışmışken, eldeki kadroda en fazla alternatif olan görev yeri ön liberoyken nasıl böyle bir tercih kullanılabilir" demiştim. Eğer bu bölgeye Xabi Alonso, Senna, Makalele gibi biri alınsa sesim çıkmazdı. Herhalde tanımadığımız bir altın madeni bulundu dedim. Maldonado'nun durumu ise ortada. Aslında futbolu biliyor, topu da iyi kullanıyor ama ağır tank gibi. 50 metrekarenin dışına çıkamıyor. Günümüz futbolunun orta saha formatına tam ters bir kutup.
F.Bahçe'nin transfere ihtiyacı var ama yönetim bu iki oyuncudan kurtulamıyor. Çünkü talipleri yok. Olan da bedavaya almak istiyor. Yani atsan atılmaz satsan satılmaz. Bence zararın neresinden dönülse kardır. Cepten para çıkmadan bu oyuncularla yollar ayrılmalı.
Zico'yu en fazla eleştiren spor yazarıyım. Yeri gelmişken yine değinmeden geçemeyeceğim. Bütün sezon 'Fizik gücü tükenmiş Kezman, Semih'e nasıl tercih edilir' demekten dilimde tüy, kalemimde mürekkep bitti. Deniz'in sakatlığından sonra kulübe mahkumu Selçuk'a fırsat çıktı. Selçuk bunu iyi değerlendirdi, sergilediği performans sayesinde milli takıma seçildi. Ama Zico yürüyen Maldonado'yu Selçuk'a tercih etti.
Düşünebiliyor musunuz? F.Bahçe, Sami Yen'de G.Saray'la final derbisine çıkıyor. İlk 11'de Kezman, Alex, Maldonado bir arada. Zorluk derecesi yüksek deplasmanda üç koşmayan oyuncuyla iyi netice almak sadece bir mucizeyle olabilirdi.

FENERBAHÇE'YE UYGUN
Avrupa şampiyonu apoletiyle Fenerbahçe'nin başına gelen Aragones ilk resmi sınavda Kezman ve Maldonado'yu bırakın 11'e almayı; 18'e bile dahil etmedi. Bu konuda fazla söze gerek yok. Bana gelen tepkiler içinde, "Hiçbir transferi beğenmiyorsunuz" eleştirileri var. Hemen cevap vereyim; Güiza'nın transferine tepki gösterdim mi? Hayır. Aksine 'Doğru transfer' dedim. Üstelik Güiza, dünya transfer gündeminde bir isim değil. Maliyeti de hayli yüksek. Ama benim düşünce ve görüşlerime göre iyi bir transfer. Nedenleri:
1- Başarıya aç bir oyuncu.
2- La Liga'da gol kralı olmuş. Yani son senesi çok başarılı.
3- Aragones, Avrupa Şampiyonası'nda Torres gibi santrforu her maç çıkararak Güiza'ya şans tanıdı.
4- Güiza'nın oyun yapısı Fenerbahçe'ye uygun.