kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Londra'da bir Türk daha öldürüldü

Yeni Haber
İngiltere'nin başkenti Londra'da bir grup Afrikalı genç tarafından kovalanan Ahmet Benyermak, 7. kattan düşerek hayatını kaybetti. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Türk orijinli olan Ahmed Benyermak'ın hayatını kaybetmesi, Londra'da çete olaylarını tekrar gündeme getirdi.

Avrupa'nın en fazla suç işlenen şehirlerinden biri olan Londra'da, gençler arasında sık sık bıçaklama olayları yaşanıyor. Gençler arasında bıçaklama olaylarının sık yaşanması üzerine geçtiğimiz yıl bıçak taşıyan gençlere hapis cezasının verilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak bir türlü bıçakla işlenen suçlarının önüne geçemeyen İngiliz hükümeti, sokak gençlerine üst araması yapılması konusunda polise daha fazla yetki vermişti.

Londra'daki Türk ölümlerine bir yenisi ise Türklerin yoğun olarak yaşadığı Hackney bölgesinde eklendi. İddialara göre 16 yaşındaki Ahmet Benyermak, Afrikalı gençler tarafından kovalandığı ve 13 katlı binanın 7. katından düşerek hayatını kaybetti.

İngiliz polisi ise hayatını kaybeden gencin, grup tarafından kasıtlı olarak aşağı itildiği ya da ölen gencin kazara düştüğü üzerinde duruyor. Çevrede olayı gören vatandaşlara danışarak bilgi toplayan polis, vatandaşların 16 yaşındaki Türk gencinin çete üyerinden kaçarken borulardan aşağıya doğru kaymak isterken düştüğü bilgisini aldı. Olayla ilgili açıklama yapan Scotlan Yard sözcüsü, "Polis olayın olduğu bölgedeki tanıklara ulaşmaya çalışıyor. Gencin binadan düştüğü bilgisi var sadece."dedi.

CİHAN