kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrail Başbakanı Olmert, altıncı kez sorgulandı

Yeni Haber
İsrail Başbakanı Ehud Olmert, hakkındaki rüşvet ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle altıncı kez polis tarafından sorgulandı.

Mali suçlar bölümü müfettişlerinin 2,5 saat sürmesi beklenen sorgulaması, 3,5 saat sürdü. Yetkililer, bunun Olmert için son sorgulama olmayacağını belirtiyor.

Bugünkü sorgulamada, Olmert'in, Amerikalı Yahudi iş adamı Morris Moşe Talansky'den "zarf" içinde aldığı öne sürülen seçim yardımlarının üzerinde durulduğu, ayrıca ailesiyle yurt dışına yaptığı özel gezilerin masraflarının iki kez faturalandırılması iddialarının ele alındığı kaydedildi. Ayrıca Başbakanın, daha önce de sorgulama konusu edilen Kudüs'teki Cremieux caddesinde satın aldığı evi ve Sanayi ve Ticaret Bakanı olduğu dönemde Küçük Ölçekli İşletmeler İdaresi ile Yatırım Merkezindeki usulsüz atamalar yaptığı iddiasının da gündeme geldiği ifade ediliyor.

Resmi açıklama yapılmayan sorgu konusunda Yedioth Ahranot gazetesine açıklamada bulunan polis kaynakları, İsrail'de ve yurt dışında toplanan kanıtların, Olmert hakkındaki şüpheleri güçlendirdiğini ifade etti. Aynı kaynaklar, Olmert hakkında dava açılması tavsiyesiyle dosyanın Kamu Savcılığına gönderilebileceğini belirtti. Dosyanın en geç Eylül ayı başında savcılığa verilebileceği ve İsrail başsavcısı Mehanem Mazuz'un iddianame hazırlanıp hazırlanmaması konusunda karar vereceği ifade ediliyor.

Bu arada soruşturmanın önemli tanığı Amerikalı iş adamı Talansky'nin, yeniden vereceği ifadenin kendisini yerleşik bulunduğu ABD'de töhmet altında bırakacağı endişesi taşıdığı için İsrail'e gelerek ifade vermeyeceğini ilgili makamlara ilettiği bildirildi. İsrail Kamu Savcısı ve Kudüs Bölge savcısının bu nedenle Amerikalı yetkililere başvurarak, Talansky'nin ifadesinin kendi aleyhine kullanılmaması talebinde bulunacakları belirtildi.

AA