kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

iPhone 3G'yi Turkcell de dağıtacak

TİMUR SIRT
19.08.2008
Piyasaya çıktığı anda ABD'de satış rekorları kıran iPhone 3G'nin satışı için Vodafone'dan sonra Turkcell de Apple ile anlaştığını açıkladı..
iPhone 3G satışını gerçekleştirmek için Apple ile görüşen Turkcell, anlaşmaya vardığını açıkladı. Böylece üçüncü nesil mobil altyapıları destekleyen iPhone 3G Vodafone dışında Turkcell aboneleri tarafından da kullanılabilecek.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Turkcell yetkilileri Vodafone anlaşması açıklandığında kendilerinin görüşme yaptıklarını söylemişti. iPhone 3G bazı ülkelerde tek bazı ülkelerde de birden fazla operatör tarafında kullanılıyor. Turkcell'in kasım ayından önce dağıtıma başlayacağı iddia ediliyor. Vodafone Türkiye'den sonra Turkcell de iPhone 3G için talep toplamaya başladı. Eylül ayına kadar HTC Touch Diamond satışına da başlaması bekleniyor. Japonya'da telefonun piyasaya çıkışından sonra yaşanan büyük talep diğer ülkelerdeki operatörleri de etkiledi.

ARIZALAR ÇIKTI
Ancak Japonya kaynaklı haberlere göre iPhone 3G'de Infineon çipindeki arızadan dolayı konuşmaların veya internet bağlantılarının kesilmesi söz konusu. Fakat Türkiye'de üçüncü nesil mobil altyapı lisansları dağıtılmadığı için telefonlar satışa çıktığı anda henüz 3N servisinin başlamayacağı tahmin ediliyor. Numara taşınabilirliğinde operatörler cihazlar üzerinden de rekabet ediyor. iPhone 3G'nin geliş tarihi, fiyatı ve satış modeliyle ilgili henüz bilgi yok. Faturalı abonelere sunulması beklenen telefonun satışı için operatörler yıllık sözleşme yapıyor.