kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
FLAMENKO ÜLKESİNDE ÖLÜM AĞIDI Madrid'de kalkış sırasında kaza geçirerek yanan Spanair'e ait MD-82 tipi uçak yolcularıyla Kanarya Adaları'na gidiyordu. Uçaktaki yolculardan 22'sinin çocuk olduğu belirlendi. Cesetlerin kimliği belirlenmeye çalışılıyor.

İhmal mi yoksa kader mi?

İspanya'daki uçak kazasında acı bilanço açıklandı: 153 ölü, 19 yaralı, 2 kayıp. İspanyol basını "Kaza ihmal mi yoksa kader mi" diyerek güvenlik önlemlerini sorguladı..
İspanya'da önceki gün başkent Madrid'deki Barajas Havalimanı'ndan kalkışının hemen ardından yere çakılan uçakta 153 kişinin öldüğü, 19 kişinin yaralandığı ve 2 kişinin de kayıp olduğu açıklandı. 162 kişilik yolcu listesinde 2'si bebek 22 çocuğun bulunması dikkat çekiyor. Tatilini yarıda kesen Başbakan Zapatero, "Korkunç trajediden dolayı sarsılmış ve çok etkilenmiş durumdayız" dedi. İspanyol basını trajediye geniş yer ayırdı. ABC gazetesi "Barajas'ta felaket" manşetini atarken, El Mundo, uçağın pilotunun, piste ilk çıktığında uçakta teknik bir arıza tespit ettikten sonra geri döndüğünü ve uçakta yapılan kontrolün ardından teknik servisin onayından sonra tekrar havalanmak için piste girdiğini yazdı.

BİRİ BEBEK 3 ÇOCUK KURTULDU'
Gazete, "Kaza ihmalkârlık mı yoksa kader mi" sorusunu yönelterek, uçağa ilişkin güvenlik önlemlerinin tam olarak alınıp alınmadığının aydınlatılması gerektiğini savundu. Bayındırlık Bakanı Alvarez, soruşturma komisyonu kurulduğunu, uçağın 1 saatlik rötarla ikinci kalkış denemesinde düştüğünü açıkladı. Yetkililer uçağın büyük olasılıkla kalkışı sırasında sağ taraftaki motorlardan birinin yanması ve bunun kalkışını engellemesi yüzünden düştüğünü öne sürüyor. Uçaktan biri bebek iki çocuğun kurtulduğu ileri sürüldü. Yaralı kurtulan bazı yolcular, bir bebek ağlaması duyduklarını ve görevlilerinin daha sonra ağlayan bebek ile ayakları kırılan iki çocuğu gördüklerini belirttiler.