kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
IRAK ASKERLERİ BASKIN YAPTI Irak ordusu dün Bağdat'ın batısında yaptıkları güvenlik operasyonunda yüzlerce Kalaşnikof silah ele geçirdi. 10'dan fazla şüpheliyi gözaltına aldı.

İncirlik aktarmalı sürpriz Irak ziyareti

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice Polonya'da Rusya'nın karşı çıktığı füze kalkan projesine imza attıktan sonra süpriz bir şekilde Irak'a geçti. Amerikan CNN televizyonu Rice'ın önceki akşam Adana'daki İncirlik Hava Üssü'ne uğradığı, geceyi Türkiye'de geçirdikten sonra Irak'ın başkenti Bağdat'ta uçtuğunu bildirdi.

ÇEKİLME 2009'DA
ABD ordusunun Irak'tan çekilmesi ile ilgili bir dizi görüşmeler de bulunulduğu belirtildi. Irak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, güvenliği sağlanan bazı kentlerin kontrolünün 30 Haziran 2009'dan itibaren Irak ordusuna verilmesinin görüşüldüğü belirtildi. Ancak topyekün çekilme için kesin takvim konusunda anlaşıldığı iddialarına rağmen açıklama yapılmadı. Irak'ta direnişlerin çoğu kentte azalmasıyla ABD askerlerinin daha çok sokaklar yerine üslerine çekileceği, kontrolün Irak Ordusu'na bırakılacağı öğrenildi.
Haberin fotoğrafları