kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rus askerleri Fransız elçiyi 3 saat gözaltında tuttu

Rusya ile Gürcistan arasındaki kriz son bulmuyor. Bu kez de Rus güçler Gürcistan'ın Gori kentinde gördükleri Fransa Büyükelçisi'ni gözaltına aldı. Paris hükümeti olaya ateş püskürdü. Rus General Nogovitsyn: G.Osetya'dan asla çekilmeyeceğiz.....
Gürcistan'da Fransa'nın arabuluculuğunda yapılan anlaşma gereği çekilme sürerken dün yeni bir kriz çıktı. Fransa'nın Tiflis Büyükelçisi Eric Fournier, Gori kenti yakınlarında Rus askerlerince üç saat gözaltına alındı. Büyükelçi Fornier, Rusların kontrolü altında bulunan Gori'den Tiflis'e dönerken Gori köprüsünde askerler tarafından hiçbir açıklama yapılmadan tutulduğunu söylemesi üzerine Fransa'dan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi'nin alıkonmasının kabul edilemez olarak değerlendirdi. Rus makamlarına rahatsızlıklarını yazılı olarak bildirdiklerini söyleyen Bakanlık sözcüsü yardımcısı Frederic Desagneaux, "Özgürlüğünün engellemesi kabul edilmezdir" diye konuştu.

'ÇEKİLME ÇOK YAVAŞ'
Öte yandan Rus birlikleri, iki taraf arasında varılan 6 maddeli barış anlaşması gereği Gürcü topraklarından çekilmeye başladı. Ancak çekilme için 'çok yavaş' yorumları yapılıyor. Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Anatoly Nogovitsyn ise Rus birliklerin Güney Osetya'dan hiçbir şekilde çekilmeyeceğini söyledi.