kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Özürlülere otoparklar bedava olacak

Yeni Haber
Hollanda'da koalisyon ortaklarından İşçi Partisi (PvdA) otomobil sahibi özürlülerden otopark parası alınmaması için bir inisiyatif başlattı. Parti, bu yönde hazırladığı yasal düzenlemeyi içeren teklifi meclis gündemine getirmeye hazırlanıyor. PvdA'lı milletvekili Marjo van Dijken tarafından hazırlanan kanun teklifinde, özürlü park yeri kartına sahip olan herkesin ülkenin her yerinde ve her park alanında ücretsiz yararlanmasını içermekte. Marjo van Dijken'ın bu önerisine meclis çoğunluğunun da sıcak baktığı bildirildi.

Hollanda'nın belirli bölgelerinde otopark için özürlülerden para alınmadığını ama bazı bölgelerde ise alındığını belirten PvdA'lı milletvekili, özürlü insanların hareket alanlarını kısıtlayan bu durumun anlaşılmaz olduğunu dile getirdi. Milletvekili, ayrıca şu anda kullanılan para ödeme makinelerinin de özürlülere göre dizayn edilmediğini ve bunun da ücretsiz uygulamaya geçmek için bir nedeni olarak sayılabileceğini söyledi.

Hazırladıkları teklifin kabul edilmesi halinde, bunun, özürlülerin topluma katılımını da olumlu etkileyeceğine değinen Marjo van Dijken, mecliste gerekli desteği alacaklarını sandığını ifade etti.

Marjo van Dijken tarafından hazırlanan öneriye başta kendi partisi PvdA olmak üzere, iktidardaki Hıristiyan Demokratlar Birliği (CDA) ile ana muhalefetteki Sosyalist Parti (SP) gruplarının da destek verdiği belirtildi.

CİHAN