kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

AKP'de Dişli rahatsızlığı büyüyor

Yeni Haber
İmar izni için 1 milyon dolar aldığı iddia edilen AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin, partisi içinde yarattığı rahatsızlık gittikçe artıyor. Başbakan Erdoğan'ın bu konudaki sessizliği ise farklı yorumların yapılmasına neden oluyor. Dişli'nin, iddiaları "iftira" diye niteleyerek reddetmesine rağmen, AKP içinde bu açıklama yeterli bulunmadı. AKP'de çok sayıda milletvekili Dişli'nin partiyi fazla yıpratmadan yönetimdeki görevinden istifa etmesi gerektiğini savunuyor.

RÜŞVET DEĞİL KAZANÇLI TİCARET

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep ettiği" yönündeki iddialarına AKP'liler inanmıyor, ancak Dişli'nin de bir "kazançlı ticari faaliyet"te bulunduğu ve bunu yaparken siyasi kimliğini hesaba katmadan hareket ettiği dile getiriliyor. AKP kulislerinde Dişli'nin, kendisi hakkında ortaya atılan iddialara geç ve yetersiz cevap verdiği şeklinde değerlendiriliyor.

Parti içinde Dişli'nin, "rüşvet" almadığına inanan çok sayıda milletvekili olmasına rağmen, bu durumu, "Partiyi bağlamaz, kendi ticari faaliyetidir. Bireysel bir faaliyettir. Rüşvet aldığına inanmıyoruz ancak, kazançlı bir ticari faaliyette bulunduğu da bir gerçek. Bunu yasal yollardan yaptığını biliyoruz ama siyasette bu tür şeyleri kamuoyuna anlatmak zordur. Bu durumu kamuoyuna anlatamazsınız" yorumları yapılıyor.

ÖNCEKİLERDEN FARKLI TUTUM İZLENİYOR

Öte yandan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuda uzun süredir sessiz kalması farklı yorumların yapılmasına neden oluyor. Daha önce adı yolsuzluk, iş kayırma gibi iddialara karışan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, Grup Başkanvekili Sadullah Ergin gibi isimler haklarında çıkan iddiaları jet hızıyla yalanlamış ve Başbakan Erdoğan da kendilerini savunmuştu. Ancak, Dişli konusunda başta Erdoğan olmak üzere parti yönetimi ve milletvekillerinin kamuoyuna bir değerlendirme yapmamaları siyasi kulislerde Dişli'nin yalnız kaldığı yorumlarının yapılmasına neden oluyor. Ancak, Dişli'nin istifa etmesi için parti yönetiminden baskı yapılmayacağı da dillendiriliyor.

(ANKA)