kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Binlerce mahkumun kişisel bilgileri kayboldu

Yeni Haber
İngiltere'de kişilerin özel bilgilerinin kaybolması olayına bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı için çalışan özel bir müteahhit, içinde binlerce mahkumun kişisel bilgilerinin olduğu hafıza kartını kaybettiği ortaya çıktı.

Dizüstü bilgisayarı uyumlu hafıza kartı olduğu belirtilen kartın içinde 10 bin ağır suçtan hüküm giyen mahkumun yanı sıra İngiltere ve Galler'deki ceza evlerinde yatan toplam 84 bin mahkumun kişisel bilgilerinin bulunduğu bildirildi. İlk olarak durumu İçişleri Bakanlığı'na aktaran PA Consulting firması, hafıza kartının kayıp olduğunu ilettiklerini açıkladı.

Bu arada olayla ilgili incelemenin başladığını duyuran İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde tüm polik merkezlerinin olay hakkında bilgilendirildiği açıklandı.

Bu kayıp olayıyla birlikte İngiltere'de son iki yıl içinde milyonlarca kişinin kişisel bilgileri kaybolmuş oldu. Geçtiğimiz yıl çocuk yardımı için hükümete başvuran 25 milyon kişinin banka hesap bilgileri ve ev adreslerini içeren iki CD'nin kaybolduğu duyurulmuştu. Bunun dışında yine binlerce askerin özel bilgilerinin kaybolmasını ardından muhalefetteki muhafazakarlar, hükümetin kendi vatandaşlarının özel bilgilerini korumada bile başarısız olduğu yönünde hükümete sert eleştiriler yöneltmişti.

CİHAN