kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Tarih Carlos'u yazıyor!

Yeni Haber
Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Roberto Carlos, Partizan maçında görev alarak, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en çok forma giyen ikinci futbolcu oldu...
www.fenerbahce.org'ta yer alan haberde Roberto Carlos'un Partizan maçında sahaya çıkarak, Şampiyon Kulüpler Kupası ve 1992 yılından sonra da Şampiyonlar Ligi adını alan bu kupada, 119 kez forma giyerek bu organizasyonda en çok forma giyen ikinci oyuncu olduğu yazıldı. Bu alanda 118'le Real Madrid'ten eski takım arkadaşı Raul'ü geride bırakan Carlos'un önünde ise, 40 yaşındaki Milan'ın kaptanı Paolo Maldini geliyor. Halen İtalya'nın Milan takımında oynayan Maldini, 163 kez bu kupada mücadele etti.

1992-93 yılından itibaren Şampiyonlar Ligi adıyla düzenlenen kupada en çok forma giyen futbolcu ise 116 kez ile Real Madrid'den Raul Gonzalez. İkinci sırada ise 114'le Roberto Carlos yer alıyor. Geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde 7 maçta forma giyen Carlos, Sevilla ile oynanan ilk maçta sakatlanmış ve rövanşın yanısıra Chelsea ile oynanan çeyrek final eşleşmesinde sahada yer alamamıştı. Eğer Roberto Carlos bu 3 maçta da oynasaydı, Raul'u bu alanda da geçecekti. İkinci kategorideki bu istatistiklere ön eleme maçları dahil edilmiyor.
21:30
Siroki Brijeg - Beşiktaş
UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçı