kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Aragones'ten ders

Aragones sistem antrenörü. Sistemi uygulamayan kim varsa anında onu sistem dışı bırakıyor. MTK maçının kahramanı Semih Şentürk'ü bile oyundan alarak 'önce takım' diyor. Zaten antrenörlükte duygusallık yok. Her antrenör Aragones'i dikkatle izlesin. Özellikle Türk antrenörler.
Maçın 60 dakikalık bölümüne bakalım. İlk 15 dakikada yenilen iki aptalca gol. Benim için bireysel hatalardan yenilen golün adı aptalcadır. Futbolcular benim bu sözüme çok kızıyorlar ama bana değil kendilerine kızsınlar. Fenerbahçe savunmasında herkes hata yapabilir ama kaleci Volkan Demirel'in sıradan bir kaleci gibi hata yapma hakkı yok. Aslında maçın teknik sorusu şu; Aragones bunu aslında kendi kendine de sordu:
A-Tek ön liberolu oynamak Fenerbahçe'nin her sorununu çözer mi? Hele bu tek ön libero Selçuk Şahin gibi arkaya atılan toplara gidemeyen, kademeye giremeyen bir oyuncu ise.
B-Çift santrfor oynuyorsunuz, onların da arkasında Alex oynuyor. Bu üçlü hücumda pres yapmazsa, hücumda kaptırılan her topa geriye dönüp yardım etmezse ne olur? Alex ne yaptı? Lütfen biri bana anlatsın. Sadece kendine ustaca bir penaltı yaptırdı.
Fenerbahçe'nin Partizan karşısındaki düğümünü Aragones 60. dakikadan sonra çözdü. Çok adamla orta sahaya sahip olmak yani topu kullanan takım olmak istedi. Şentürk ve Kazım'ı oyundan alınıp Burak ve özellikle Belözoğlu'nun oyuna girmesi mükemmel düşünce. Çünkü bu bir puan maçı değil bu bir tur maçı. Yani ben bu maçı burada kazanayım gibi çılgınlıklar yok.

SEMİH SON 45'TE GİRMELİ
Fenerbahçe'nin yediği gollerde bireysel hatalar kabul, ama attığı gollere bir bakın. O da bireysey yaratıcılık. Şentürk'ün kafayla aşırdığı topu Güiza'nın gol yapması güzel. Yani Fenerbahçe iki çizgiden saldırdığı zaman etkili olabildi. O zaman soru şu; Gökhan Gönül ve Uğur Boral kaç tane orta yaptılar? Fenerbahçe bunu düşünmeli.
MESAJ:
Semih sonradan oyuna girip maçların kaderini değiştiren çok özel bir oyuncu. Şimdi Şentürk ile maça başlamak ve sonra onu oyundan almak doğru mu? Aragones'in yaptığı tek hata bu. Şentürk her zaman son 45 dakika sahada olmalı.