kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Siroki Brijeg:1 - Beşiktaş:2

Yeni Haber
UEFA Kupası 2. ön eleme ilk maçında Bosna Hersek'in Siroki Brijeg takımıyla deplasmanda karşılaşan Beşiktaş, karşılaşmayı 2-1 kazanarak turu İstanbul'a bıraktı.

İLK YARI

Beşiktaş karşılaşmaya kontrollü başladı. Savunma güvenliğini bırakmayan siyah-beyazlı takım, kalesinde tehlikeli pozisyona izin vermezken, 19. dakikada Aydın'ın güzel ortası sonrası Delgado'nun kafa vuruşuyla üstünlük golünü buldu. Beşiktaş, golün ardından da kontrolü bırakmadı. Savunmasını sağlam tutan siyah-beyazlı takım, bir yandan da kendisini daha avantajlı kılacak ikinci gol için rakip kaleyi yokladı. Ancak bu gol için net pozisyon çıkaramayan siyah-beyazlı takım, rakibinin etkisiz oyunu karşısında rahat oyununu sürdürdü ve ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

19. dakikada, Beşiktaş atağında, Aydın'ın soldan ortasında altıpasta topla buluşan Delgado, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi.

26. dakikada, Silic'in uzak mesafeden etkisiz şutunda, top kaleci Rüştü'de kaldı.

41. dakikada, Kozul'un soldan ortasında altıpas çizgisi üstünde topla buluşan Alexandre'nin kafa vuruşunda, meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

83. dakikada
Nobre farkı 2'ye çıkardı: 2-0

90+2. dakikada
kalemizde gol gördük: 1-2

Stat: Pecara

Hakemler: Cesar Muniz Fernandez, Jose Manuel Fernandez Miranda, Javier Hugo Novoa Robles (İspanya)

Siroki Brijeg: Vasilj, Bozic, Juric, Topic, Barisic, Alexandre, Marciano, Wagner, Silic, Kozul, Bubalo

Beşiktaş: Rüştü, Ali Tandoğan, Sivok, Gökhan Zan, Tello, Holosko, Uğur İnceman, Cisse, Aydın, Delgado, Bobo

Gol: Dk. 19 Delgado (Beşiktaş)

Sarı kart: Dk. 44 Cisse (Beşiktaş)

MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş, UEFA Kupası 2. ön elemede Siroki Brijeg ile yaptığı mücadeleyle sezonun ilk resmi maçına çıktı.

Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam, sezonun ilk resmi maçında savunmada Gökhan Zan ile Sivok'a görev verdi. Sahaya çift ön liberolu sistemle çıkan Beşiktaş'ta bu alanda Uğur İnceman ile Cisse görev alırken, ileri uçta Bobo tek forvet olarak oynadı.

Sağlam, sol kanatta genç Aydın'a forma verirken, tecrübeli oyuncu Nobre'yi yedek soyundurdu. Maçta Holosko sağda, Tello defansın solunda, genç Aydın ise bu oyuncunun önünde görev aldı.

Takımın ikinci kaptanı Nobre'nin yanı sıra yeni transferler Tuna Ayhan Üzümcü ve Ekrem ile Hakan Arıkan, Emre Özkan, Serdar Kurtuluş, Serdar Özkan yedek soyundu.

Bosna Hersek'e 19 kişilik bir kadroyla gelen Beşiktaş'ta, teknik direktör Sağlam, genç oyuncu Erdem Köse'yi maç kadrosuna almadı ve tribüne gönderdi.

Siyah-beyazlı takımda ilk 11'de forma giyen Çek futbolcu Sivok ile Vestel Manisaspor'dan transfer edilen Uğur İnceman da Beşiktaş forması altında ilk resmi maçlarına çıktılar.

Beşiktaş ile sözleşmeyi geç imzalayan ve ikinci etap çalışmaları sırasındaki hazırlık maçlarında sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Gökhan Zan, maç eksiğine rağmen takımdaki yerini aldı.

Bu arada, İbrahim Toraman ile İbrahim Üzülmez'in kaptanlıklarının ellerinden alınmasının ardından kaptanlık görevi verilen Arjantinli Delgado, kaptan olarak ilk resmi maçına çıktı.

Karşılaşmayı kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticilerin yanı sıra az sayıdaki Türk taraftarlar da izledi.

Maç öncesinde stat dışında ve içerisinde geiş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.
Haberin fotoğrafları
21:30
Siroki Brijeg - Beşiktaş
UEFA Kupası 2. ön eleme turu ilk maçı