kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'Altın Kızlar' olarak ün salan ABD'li jimnastikçileri, geçmeyi başaran Çinli sporculara madalya töreninde çok büyük alkış geldi.

Savaş kızıştı

Olimpiyatlarda bayanlar artistik jimnastikte ABD'nin 'Altın Kızlar' olarak adlandırılan takımı altın madalyayı evsahibi Çin'e kaptırdı ..
Çin, ABD'yi canevinden vurdu, madalya yarışındaki en büyük rakibinin birinciliğe kesin gözüyle baktığı bayanlar jimnastikte altın madalyayı alıp, büyük sükse yaphtı. Jimnastik müsabakalarının 4. gününde, bayanlar takım finalleri gerçekleştirildi. Finallerde oldukça başarılı bir performans gösteren Çin Halk Cumhuriyeti, Cheng Fei, Deng Linlin, He Kexin, Jiang Yuyuan, Li Shanshan ve Yang Yilin'den oluşan kadrosuyla 188.900 puana ulaşarak altın madalyanın sahibi oldu. Çin böylece, bu kategoride olimpiyatlarda ilk kez altın madalya kazandı.

SACRAMONE DIŞARI ÇIKTI
Yarışmanın en büyük favorisi olarak gösterilen ABD ise Atina-2004'de Romanya'ya, 2006'daki Dünya Şampiyonası'nda da Çin Halk Cumhuriyeti'ne takım şampiyonluğunu kaptırdıktan sonra bu olimpiyatta da ikincilikle yetindi. Shawn Johnson, Nastia Liukin, Chellsie Memmel, Samantha Peszek, Alicia Sacramone ve Bridget Sloan'dan kurulu ABD takımı, 186.525 puan aldı. Amerika Birleşik Devletleri adına son yarışmacı olan Alicia Sacramone çizgi dışına çıkarak büyük bir hata yaptı ve bu da altın madalyaya mal oldu. "Hiç kimsenin değil, bu sadece benim hatam" diyen Sacramone, gözyaşlarıyla kırmızıya dönen gözlerini silerken, "Sanırım herkesin iyi bir günü olduğu kadar kötü günü de vardır. Bugün ben iyi bir günümde olmayı dilerdim" diye konuştu.

ÇİNLİLER ŞOV YAPTI
ABD'nin yaptığı bu hata Çin adına piste çıkan Deng Linlin, Jiang Yuyuan, Cheng Fei'nin mükemmele yakın performansıyla, evsahibi için şova dönüştü. Atina'nın şampiyonu Romanya ise Pekin'de bronz madalya ile yetindi. Rusya'da 4. oldu.