kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Güzel manken Kubat şampiyonluk için hazır!

MAGAZİN
Milli sörfçü Çağla Kubat, bu yıl Türkiye ve dünya şampiyonalarında yarışıyor. Kubat, Türkiye yarışlarında birinciliği, dünya yarışlarında ise ilk beş içinde yer almayı istiyor..
Rüzgar sörfünün başarılı ismi Çağla Kubat, toplam dört ayaktan oluşan Dünya Rüzgar Sörfü Şampiyonası'nda ve üç ayaktan oluşan 'Türkiye Sörf Şampiyonası'nda Boyner Sports sponsorluğunda yarışıyor. Türkiye Yelken Federasyonu organizasyonu ile gerçekleşen 'Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı 8, 9 ve 10 Ağustos'ta İzmir-Alaçatı'da gerçekleşti. Kubat'ın, ilk beş içinde yer almayı amaçladığı 'Dünya Şampiyonası' ise bugünden itibaren Alaçatı'da düzenlenecek. 16 Ağustos'a kadar devam edecek.

MÜCADELECİ
'Türkiye Rüzgar Sörfü Şampiyonası', 12-14 Eylül tarihlerinde İstanbul'da yapılacak üçüncü ayak yarışları ile tamamlanacak. Zorlu bir spor dalı olan rüzgar sörfünde ulusal ve uluslararası başarılara imza atan Çağla Kubat, zaman zaman aksilikler de yaşıyor. Örneğin mayıs ayında Güney Kore'de yapılması gereken Dünya Şampiyonası 1. Ayak Yarışları rüzgar çıkmaması nedeniyle iptal edildi. Bu yarışların telafisi ise Kanarya Adaları'ndaki Fuerteventura'da 18-23 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. Yarış sonrası Türkiye'ye dönerken Kubat'ın tüm malzemeleri kayboldu ve yoğun uğraşlar sonucunda bulundu.

AKSİLİKLER SÜRDÜ
İspanya'da Costa Brava'da düzenlenen 'Dünya Şampiyonası 2. Ayak Yarışları' da çok elverişli olmayan koşullar altında gerçekleştirildi. Türkiye Şampiyonası'nın ikinci ayağı da doğanın azizliğine uğradı ve rüzgar olmaması nedeniyle 25-27 Temmuz tarihlerinde yapılması gereken yarışlar 8, 9 ve 10 Ağustos'a ertelendi. Dalga sörfünün zorlukları olduğunu anlatan Çağla Kubat, kış aylarında çalışmak üzere Hawai'ye gideceğini söyledi. Kubat, dünya yarışlarının üçüncü etabının, Türkiye'de yapılacak olması nedeniyle iyi bir derece ile bitireceğine inanıyor.