kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İPEK KARAPINAR

Piyangodan para çıkarsa bonibon adası yaptırırım

HAYATİ GÖK
atv'nin yeni dizisi 'Talih Kuşu'nda piyangodan ikramiye kazanan bir genç kızı canlandıran İpek Karapınar, "Gerçek hayatta bu kadar büyük para kazansaydım ilk iş olarak jelibon ve bonibonlardan bir ada yaptırırdım" diyor..
Köprü dizisinde Vali Recep Yazıcıoğlu'nun kızını canlandıran İpek Karapınar, şimdi atv'nin yeni dizisi 'Talih Kuşu'nda başrolü üstleniyor. Karapınar, bir milli piyango ile hayatı değişen Cansu adlı bir genç kızı canlandırıyor. Konservatuvar Keman Bölümü mezunu olan güzel oyuncu, TÜRVAK'ta da oyunculuk eğitimi almış.

* 'Talih Kuşu nasıl bir dizi?
Talih Kuşu bütçesi yüksek bir proje... Çekimler çok keyifli ve güzel geçiyor.

* Nasıl bir karakteri canlandırıyorsunuz?
Cansu karakterini canlandırıyorum. Babaannesi, annesi ve küçük erkek kardeşiyle yaşıyor. Babaannesinin 3 aylığıyla kıt kanaat geçinmeye çalışan fakir bir ailenin kızı. Anaokulu öğetmenliği mezunu fakat evi döndürebilmek için ek işler yapıyor.

* Dizide olaylar nasıl bir akış içinde gerçekleşiyor?
Genç kız ve oğlanın tesadüflerle karşılaşması geçmişin gündeme gelmesine sebep olacak. Bir gün talih kuşu onlara da konduğunda, bir bilet hayatlarını değiştirecek. Ama gençler iki ailenin düşmanlığı çözüm bulmakta zorlanacak. Ve aralarında pekçok imkansızlığa rağmen zaman geçtikçe aşka dönüşecek bi ilişki doğacak. Bir Yeşilçam klasiği; zengin-fakir ilişkisinin biraz da modernize edilmiş hali diyebiliriz.

* Cansu'nun hayatı bir biletle nasıl değişiyor?
Aslında bu değişimi daha yaşamadık. Cansu hala kardeşinin yırtık ayakkabısının derdinde. Bir bilet çıksın bakalım ortaya... Tahminime göre bu kız, asaletinden ve gönlünün zenginliğinden vazgeçmeyecektir.

* Gerçekte başınıza böyle bir olay gelse ne yapardınız?
Jelibon ve bonibonlardan bir ada yaptırırdım. (gülüyor)

OYNARKEN EĞLENİYORUZ
* Bu kadar usta oyuncunun içinde rol almak heyecanlandırdı mı sizi?
Değerli oyuncularla oynamak heyecan verici... Bu oyuncular amatör ruhlarını kaybetmemişler. Onlardan faydalanıyorum. Biz oynarken eğlenebiliyoruz. Ekran başındakiler de izlerken eğlenirler umarım.

* Konservatuvarın keman bölümünden mezun olmanıza rağmen neden oyunculuk yapmayı tercih ettiniz?
Konservatuvarda okurken zaten birçok farklı disiplinle iç içe geçmiş bir eğitim sürecinden geçiyorsunuz. Dolayısı ile sanatın birçok dalıyla bir akrabalık söz konusu. Onun için ben buna müzik veya oyunculuk olarak bakmantansa sanatın bütün dallarıyla bir yaratım süreci olarak görüyorum.