kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif'in Tarzı

Ceket ve manto modası...

Şu anda dünya gündemindeki en önemli olaylardan biri Pekin Olimpiyatları. Birçok spor hayranı, televizyonlarının karşısında geçmiş; açılışı kapanışı, olayları ve ihtişamı ile bir süredir gündemimizde olan olimpiyat oyunlarını izliyor. Geçenlerde bir moda dergisinde; olimpiyat tarihinde duruşları, zarafetleri ve güzellikleriyle ikon olmuş, herkesi etkilemiş kadın sporcularla ilgili bir dosya gözüme çarptı. Spor, dans gibi faaliyetlerin gerçekten insanın fiziksel sağlığını, dolayısıyla estetiğini, duruşunu ve kendi güvenini direkt etkilediğini düşünürüm. Herkesin, profesyonel olarak yapamasa da en azından kendi sağlığı, ruhsal ve fiziksel disiplini için spor yapması ya da dans etmesi gerektiğine inanıyorum.

1950'LER GERİ GELİYOR
Güzelliğimiz, şıklığımız; kıyafetlerden daha çok kendimize güvenle, kendimizle barışıklığımızla başlar. Hazır böyle bir konu gözüme çarpmışken, ben de tekrar altını çizmeden, sizlerle paylaşmadan edemedim. 2008 kış koleksiyonlarına baktıkça, özellikle aylık dergilerde çekimleri, yaratılan ambiyansları gördükçe; 1950'lerden etkilenen moda akımlarının bizi beklediğini fark ediyorum. Hatta geçenlerde Christian Dior'un bir kitabını karıştırıyordum ve özellikle elbise, ceket ve manto kalıplarında Dior'un New Look döneminin nerdeyse geri döndüğünü fark ettim. Benim de moda tarihinde en sevdiğim, en verimli bulduğum, kadınların en kadınsı, en şık olduğunu düşündüğüm dönemlerinden biridir 1950'ler.

HEM ŞIK HEM RESMİ
Bu yıl mantolar ve ceketlerin yükseldiği, öne çıktığı kışlardan birini yaşayacağız gibi görünüyor. Manto ve ceketlerin çok değişik kesimlerde, dokularda alternatifleri olacak. Özellikle kemer, kuşak gibi aksesuvarlarla elbise gibi kullanılan mantolar, tunik gibi kullanılabilen uzun ceketler öne çıkacak. Truvakar, reglan kollar, volümlü veya geniş kollar manto ve ceketlere değişik bir hava verecek. Size önerim kış için beğendiğiniz kesimlerde birkaç manto ve ceket almanız... Blue jean, pantolon gibi spor giyimlerinize şıklık katacak ceket ve mantolar, daha resmi günler için de tamamlayıcı olabilir. Bunlara uyumlu birkaç kalın kemer de değişik kullanımlar için 2008 gardırobunda yer almalı bence!