kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Başkan ve Aragones

Fenerbahçe son 5 yılda olduğu gibi yine en büyük favori. Aziz Yıldırım gelecek sezon soyunma odasına inmeyecek gibi görünüyor. Ama 'yürüyerek' şampiyonluk biraz zor..
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın FB TV'de İhsan Topaloğlu'na yaptığı, "Şampiyonluğu kaybetmek zoruma gitti. Yürüye yürüye şampiyon olmamız lazımdı" cümleleri ile birlikte iki yıllık Zico dönemi bitmiş, üstündeki eleştirileri 'Avrupa şampiyonu' etiketiyle silmiş Luis Aragones dönemi başlamıştı.

*LUIS ARAGONES FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Samandıra'daki çalışmalar ve iki haftalık Avusturya kampı boyunca izlediğimiz Fenerbahçe'de yenilenen ve hiç değişmeyecek noktaların ne olduğunu analiz etmeye çalıştık. Öncelikle yönetim istikrardan bahsederken Aurelio'nun gitmesiyle birlikte Daum'un birinci sezonundan bu yana (2003-04) kadroda hiçbir yabancı oyuncu kalmadı. ("Aurelio Türk" diyeceklere sadece iki yıllık TC vatandaşı olduğunu hatırlatalım) 4 yılda değişen en az 6 yabancı, istikrarla ne kadar uyuşuyor tartışılır. Öncelikle Aziz Yıldırım'ın önce Takvim'den Hakkı Yalçın'a verdiği, ardından Ertuğrul Özkök ile Hürriyet Spor'da yaptığı röportajda, "Roberto Carlos'u gölgede bırakacak bir transfer yapacağız" sözü henüz gerçekleşmiş değil. Ancak geçen sezon Avrupa'daki en başarılı Fenerbahçe kadrosunu oluşturan yabancılara, İspanyol gol kralı Daniel Güiza ve Emre Belözoğlu'nun eklenmesi kadroyu daha alternatifli kılıyor. Sonuçta Fenerbahçe tıpkı geçen sezonki ve ondan önceki beş yıl gibi şampiyonluğun en büyük adayı olarak sezona başlıyor. Ama daha güçlenmiş Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon ile daha da güçlenmiş 'Taraftar Beklentisi' en büyük rakibi... Şampiyonluk sürpriz olmaz da başkanın dediği gibi "Yürüye yürüye şampiyonluk" çok zor.

BAŞKAN SOYUNMA ODASINA İNMEZ
Ayrıca önümüzdeki sezon başkanın artık soyunma odasına inmeyeceğini de söyleyebiliriz. İnemez değil, inmez. Herkesin görüşü "Aziz Başkan, Aragones gibi birinin çalıştığı yerde soyunma odasının kapısından bile geçemez" şeklinde olsa da Yıldırım zaten bu sorundan bunaldığı için böyle bir eylemde bulunmak istemiyor artık. Sürekli gündeme getirilen ve başkan için eleştiri konusu olan bu konu, Aragones döneminde tamamen kapatılır. Başkan soyunma odasına sadece yaşanan zaferlerden sonra tebrik amacıyla iner. Yıldırım'ın üzerindeki eleştiri konularından bir tanesi de bu yıl ortadan kalkmış olur.