kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bademli pirinç köftesi

Pirinç haşlanıp, suyu süzülür. Ilınınca içine iki çorba kaşığı yağ, tuz ilave edilip, iyice yoğurulur. Başka bir kapta yarım kaşık yağın içinde, yemeklik olarak doğranmış soğan ve kıyma kavrulur. Sonra içine irice kıyılmış badem, tuz, karabiber ve tarçın konup karıştırılır. Yoğrulmuş pirinçten ceviz büyüklüğünde alınıp elde açılır. İçine kıymalı içten konur, köfte şeklinde yapılır. Köfteler çırpılmış yumurtaya bulanıp kızgın yağda kızartılır.

MALZEMELER 6 kişilik
* 2 su bardağı pirinç

* 2 çorba kaşığı yağ

* Tuz

* 300 gr. yağsız kıyma

* 1 adet iri soğan

* 1 çay bardağı irice dövülmüş badem

* 1 çay kaşığı tarçın

* Yarım kaşık yağ

* Karabiber

* 2 adet yumurta

* Sıvıyağ