kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Yanlışlıkla sağlam böbreğimi aldılar'

AA
Beş çocuk annesi 57 yaşındaki Durmaz, hastanede tümörlü böbreği yerine sağlam böbreğinin alındığını öne sürüp, mahkemeye başvurdu..
Konya'da yaşayan Gülizar Durmaz (57), sağ böbreğinde tümör olduğu belirlenince yaklaşık dört ay önce Konya Numune Hastanesi'nde ameliyat oldu. Ancak iddiaya göre yaşlı kadının sağ taraftaki tümörlü böbreğinin yerine, sağlam olan sol böbreği alındı. Durmaz, rahatsızlığının sürmesi üzerine gittiği Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde bu durumun ortaya çıktığını, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yapılan muayenede de yanlışın bir kez daha teyit ettirildiğini söyledi. Bir süre önce Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde yapılan tahliller sonucu tümörlü olan böbreğinden ameliyat olduğunu ve bu böbreğinin üçte birinin alındığını belirten Durmaz, "Hastalıklı böbreğimdeki tümör bir santim büyümüştü" dedi.

KALANIN ÜÇTE BİRİ SAĞLAM
Üçte biri alınan tek böbreğiyle yaşamaya çalıştığını kaydeden Durmaz, "Sağlam böbreğim alındığı için yatağa bağımlı şekilde yaşamımı sürdürmeye çalışıyorum. Eşim yıllar önce iş kazası sonucu hayatını kaybetti. Oğlumun biri suçsuz yere öldürüldü. Şimdi de başıma bu iş geldi. Çaresiz kaldım. Emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorum. Ankara'ya kontrollere gideceğim; parasızlık yüzünden çok sıkıntı çekiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum" diye konuştu. Konya Numune Hastanesi yetkilileri ise Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin konuyla ilgili inceleme başlattığını belirterek, "Müfettişlerin raporuna göre hareket edeceğiz. Müfettiş raporunda izin verilirse, ameliyatı gerçekleştiren doktor hakkında disiplin soruşturması açılabilecek" dedi.
Haberin fotoğrafları