kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sörfün maliyeti 3 bin dolar!

Ünal GÜMÜŞTEKİN
Çeşme'nin en popüler sörf okullarından biri olan 'Alaçatı Windsurf Okulu', 10 yıldır bu işin eğitimini veriyor. Okulun sahibi milli sörfçü Bora Kozanoğlu... Bora Kozanoğlu okulun işletmesini Sinem Kozanoğlu ile birlikte yürütüyor. Şu sıralar yazlık mekanların en popüler sporunu Sinem Kozanoğlu'yla konuştuk.

* Alaçatı'da kaç yılından beri okul işletmeciliği yapıyorsunuz. Alaçatı'daki bu okullar sizce yeterli sayıda mı?
Okulu 10 yıl önce milli sörfçü Bora Kozanoğlu'yla birlikte kurduk. Şu anda altı tane sörf okulu var ve bu yeterli... Daha fazlasını zaten Alaçatı zaten kaldırmaz.

5 GÜNDE SÖRFÜ ÖĞRETİYORUZ
* Sizce Alaçatı sörfte adını dünyaya duyurdu mu?
Fazlası ile duyurduğuna inanıyorum. Çünkü Alaçatı sörf merkezinde Avrupa ve dünya sörf yarışları Çeşme Alaçatı'da yapılıyor. Dünyaca ünlü sörfçüler buraya geliyor.

* Sörfü öğrenmek için kaç gün gerekiyor? Kurs ücreti ne kadar, bu fiyata neler dahil?
10 saatlik haftalık programlar olarak başlatıyoruz. Günde toplam iki saat olmak üzere beş günde sörf kullandırtmayı, tahta üzerinde durmaya öğretiyoruz. Bu 10 saatlik dersin ücreti 350 YTL.

* Sörfe yeni başlayan bir kişiye sörf tahtası ve kıyafetleri ne kadara patlar?
Üç bin dolar civarında...

* Sörfe son günlerde ilgi arttı. Sizin öğrencileriniz arasında ünlü isimler de var mı?
Şu anda kursumuza devam eden birçok öğrencimiz var. Okulumuzun 7 yaşından 74 yaşına kadar ders alan kursiyeri mevcut. Bu öğrenciler arasında sosyetikler de, milletvekilileri de eski bakanlar da bulunuyor. Mesela; Tuğba Ünsal, Naz Elmas, Bergüzar Korel, Tan Sağtürk gibi ünlüler bizden ders alıyor. Bizim amacımız burada Türkiye'nin Milli sörfçüler Bora Kozanoğlu ve Çağla Kubat gibi birer sörfçü yetiştirmek...