kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OĞUZ SATICI

Satıcı, TİM'de tekrar aday iki yeni rakiple yarışacak

SEÇKİN ÜREY
Türkiye'nin 127 milyar dolarlık ihracatını temsil eden TİM'in başkanlığı için şimdilik Oğuz Satıcı, Adnan Dalgakıran ve birleşmeye istekli Ali Kahyaoğlu yarışıyor..
Türkiye genelinde ihracatçı birliklerinde seçimlerin tamamlanmasının ardından gözler çatı örgüt olan Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) başkanlık seçimi yapılacağı genel kuruluna çevrildi. TİM başkanlığı için şimdilik üç adayın yarışacağı kesinleşti. Yedi yıldır TİM başkanlığı yapan Oğuz Satıcı tekrar aday olacak. "Oğuz Satıcı haricinde bir başka adayla anlaşabileceği" kaydıyla adaylığını iki ay önce ilan eden İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Kahyaoğlu'nun ardından Orta Anadolu Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkanı Adnan Dalgakıran da adaylık açıklamasını önceki akşam yaptı. Öte yandan TİM Başkanvekili Mehmet Büyükekşi'nin adaylığı da kulislerde konuşuluyor. TİM Başkanı Satıcı, çok adaylı bir seçim olacak olmasını "Gayet iyi bir şey. Demek ki eskiye nazaran bir hareketlilik yaratmışız" sözleriyle değerlendirdi. Sonuçta TİM'de bünyesinde yer alan herkesin görevler için aday olabileceğini söyleyen TİM, "Ben, TİM'in başkanıyım. Çalışmalarımı sürdürüyorum" dedi. TİM'le ilgili bazı çevrelerin gündeme getirdiği "tekstilci sorunlarına odaklı yönetim anlayışı" eleştirilerinin yanlış olduğunu söyleyen Satıcı, "Sektörel bazda değerlendirmeler yanlış olur. TİM Başkanı bütün sektörlere aynı mesefade durmak zorundadır. İşin içine girmeden dışardan bakıldığında böyle söylenebilir. TİM Başkanı bütün sektörlerin sorunlarına eğilir" diye konuştu.

'HİÇ KAYBETMEDİM'
Aynı zamanda İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyesi olan Adnan Dalgakıran'ın buradaki çıkışları ve çalışmaları nedeniyle oda başkanlığına aday olması bekleniyordu. Gazetecilerle buluştuğu akşam yemeğinde "İSO basına açık olduğu için oradaki faaliyetlerim takip ediliyordu. Bir birlik başkanıyım ve TİM'de de aynı şekilde çalışıyorum" diyen Dalgakıran, kazanma ihtimalinin sorusunu "Bugüne kadar girdiğim hiçbir seçimi kaybetmedim" şeklinde yanıtladı. TİM'e aday olacakların tekstil, gıda, makine sektörlerinden olmasından öte Türkiye'ye bakışı, entelektüel bilgisi, organizasyon becerisinin önemli olduğunu vurgulayan Dalgakıran, "Hedefini net koyan, buna uymak için strateji geliştiren, sadece başkanın iki dudağı arasına bir mekanizmada işlemeyen, ekip çalışmasına dayanan bir kurum oluşturmak için adayım" diye konuştu. TİM'de ihracatçı sektörlerin temsil probleminin olmadığını söylemenin doğru olmayacağını belirten Dalgakıran, "TİM'in hedefi sorunların ana damarları olmalıdır" dedi.