kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaptırılan "Mehmetçik Anıtı" Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Bakan Binali Yıldırım ve Mustafa Koç'un katıldığı törenle açıldı.

'Ülkenin aydınlık geleceği için tüm kurumlar işbirliği yapmalı'

Koç Holding Başkanı Mustafa Koç, ülkenin aydınlık geleceği için tüm kurumlar arasında işbirliği ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkma çağrısında bulundu..
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, laik ve demokratik cumhuriyetin emsali az görünen bir fedakarlık, kahramanlık ve vatana bağlılığı sonucu kurulduğunu vurgulayarak, cumhuriyet ilkelerine her şartta sahip çıkarak Atatürk'ün açtığı çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek gerektiğini bildirdi. Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaptırılan "Mehmetçik Anıtı'', Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un katıldığı törenle açıldı. Mehmetçik anıtının yapımını gerçekleştiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da yaptığı konuşmada, Genelkurmay Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın işbirliği ve Koç Holding öncülüğünde Mehmetçik Anıtı'nın yapımının TÜPRAŞ tarafından üstlenildiğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ANITI
Anıtın 32 metre yükseklik ile Türkiye'nin en büyük anıtı olduğunu ve bağımsızlık mücadelesinin sembolü olarak Polatlı'ya gelen ziyaretçileri karşılayacağını belirten Koç, şöyle konuştu: "Bu anıtı ziyaret edenler bu ülkenin bağımsızlığını nasıl büyük bir mücadele ile elde etmiş olduğunu hatırlayacak ve çocuklarına anlatacaklar. İçinde bulunduğumuz bölgeye örnek olan laik ve demokratik cumhuriyetimiz, emsali az görünen bir fedakârlık, kahramanlık ve vatana bağlılık sonucu kuruldu. Bugün bize düşen görev cumhuriyet ilkelerine her şartta sahip çıkarak Atatürk'ün açtığı çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek, bunu geliştirmektir. İşte bu nedenle Koç Topluluğu olarak ülkemizin geleceği için yaptığımız tüm çalışmalar içinde tarihi yaşatmaya, değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarma olanağı veren projelere özel önem veriyoruz.'' Türkiye'nin stratejik konumu, sahip olduğu kaynaklar, genç ve dinamik insan gücüyle bulunduğu coğrafya için gelecek vaat ettiğini belirten Koç, ''tüm kurum ve kuruluşlar her zamankinden daha büyük bir gayret içinde ülkenin aydınlık geleceği için işbirliği yapmak durumundadırlar'' diye konuştu.Aydınlık yarınlara birlik ve beraberlik içinde hareket ederek kavuşulabileceğini belirten Koç, ''çok çalışacağız ve ne olursa olsun yılmayacağız'' dedi. Törene katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da hızlı tren projesine ait bir tünelin Mehmetçik Anıtının altından geçeceğini söyledi. Atatürk'ün Türkiye'nin demir yolları ağı ile örülmesine yönelik vasiyeti bulunduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, bu vasiyetin hayata geçirileceğini bildirdi.