kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İslam'dan ayrılma başvurusuna ret

Yeni Haber
Malezya'da, Müslüman bir kadının Hristiyanlığa dönme başvurusu mahkeme tarafından reddedildi.

Temyiz Mahkemesi, başvurusunda Çince ismi Lim Yoke Khoon'u kullanan Nuraşikin Lim Abdullah'ın "İslam'dan ayrılma" talebini teknik nedenlerle kabul etmedi.

Başvuru sahibinin avukatı Edmond Bon, müvekkilinin 1994 yılında Müslüman olmadan önce kullandığı Çince isminin yasal olarak tanınmadığını belirtti
.
Üç üyeli mahkemenin Çin kökenli yargıcının karara muhalefet ettiğini söyleyen Bon, konunun hassasiyeti yüzünden yargıçların davayı görüşmek istemediğini ileri sürdü. Bon, 35 yaşındaki müvekkilinin davayı ülkenin en yüksek mahkemesine götürmeyi planladığını ifade etti.

Verilen bilgiye göre, 1994 yılında Müslüman bir adamla evlendikten sonra İslamiyet'i seçen Nuraşikin Lim Abdullah, üç yıl sonra boşandı ve Hristiyanlığa geçmek istedi. Nüfus cüzdanınında ismi ve dininin değiştirilmesi talebiyle 2003 yılında Ulusal Nüfus Bürosuna başvuran Çin kökenli kadından, değişikliklerin yapılabilmesi için şeriat mahkemesinin iznini alması istendi. Nuraşikin Lim Abdullah'a, Yüksek Mahkemeye 2006 yılında başvurarak kendisinin artık Müslüman olmadığını ilan etmesini isteyince de, mahkemenin davayı görme yetkisinin olmadığı söylendi.

Malezya'da Müslümanlar şeriat mahkemelerinde, gayri Müslimler ise sivil mahkemelerde yargılanıyor. Nüfusu 27 milyon olan Malezya'nın yüzde 30'dan fazlasını oluşturan Çin ve Hint kökenliler, mahkemelerin nüfusun yüzde 60'ını oluşturan Malay Müslümanları koruduğunu iddia ediyor.

AA