kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hastaneleri haşereler sardı

Yeni Haber
Ulusal Sağlık Hizmeti (NHS) son 2 yılda hastanelerde 20 bin defa haşere vakası yaşandığını açıkladı. Hastanelerin doğum servislerinde fare, yenidoğan ünitelerinde arı ve pire, hasta terliklerinde de kurtların görüldüğü kaydedilirken, hastane yönetimi bu durumun, MRSA gibi hastane kökenli enfeksiyonlarla bağlantılı olabileceği ve hastaların güvenliğinin göz ardı edildiği iddialarını reddetti. Bilgiye Erişim Özgürlüğü Yasası'nda yayımlanan bilgiler, 171 NHS kurumuyla iletişimde olan Muhafazakar Parti tarafından öğrenildi.

Buna göre, 2006'nın Ocak ayından bu yana haşere kontrol yetkililerinin, 20 bin haşare vakasıyla 50'den fazla çağrı aldığı kaydedildi.

NHS kurumlarının yüzde 80'inin karınca, yüzde 66'sının fare, yüzde 65'inin tahta kurusu, yüzde 59'unun hamam böceği, yüzde 24'ünün tahta kurusu ve yüzde 6'sının da kurtlarla ilgili problemleri rapor ettiği belirtildi.

Sağlık Bakanı Ivan Lewis, hastanelerin temizliği ve güvenliğinden NHS kurumlarının sorumlu olduğunu belirtirken, şimdiye kadar hastaların güvenliğini tehtid eden az sayıda kanıt olduğunu iddia etti.

Lewis, proaktif yönetimlerde haşerelere karşı mücadelenin iyi göründüğünü belirterek Sağlık Hizmeti Komisyonu'nun, haşere kontrolü konusunun sağlık üzerindeki etkisine yeteri kadar önem gösterilmediğini doğruladığını ifade etti.

İHA