kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk Festivali'nden 100 bin ziyaretçi rekoru

Yeni Haber
Kanada Türk Dostluk Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel 3. Toronto Türk Festivali, 100 bin ziyaretçi sınırını aşarak yeni bir rekor kırdı. 2 ile 3 Ağustos'ta şehir merkezinin kalbi Yonge ve Dundas meydanında gerçekleştirilen festivalde, zengin Türk kültürü, müziği, sanatları ve mutfağından mükemmel örnekler sunuldu.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Kanada'nın City TV, Sun Tv, Global TV, Rogers TV, OMNİ TV ve Ebru TV, festivali ekranlara taşıdı. Osmanlı sultanı, Nasreddin Hoca, Hacıvat ve Karagöz, Şerbetçi, Bindalli, sünnet çocuğu ve çeşitli folklor kıyafetlerinde dolaşan gönüllülerle birlikte veya kıyafetleri bizzat giyinerek bol bol fotoğraf çektiren Kanadalılar, doyasıya eğlendi, canlı Türk müziği ile coştu, dans etti.

Kanadalıları eski Osmanlı kıyafetleriyle VIP Şark Köşesi çadırında fotoğraf çektirmeye davet eden Toronto Polis Şef Yardımcısı Tony Warr, yaptığı konuşmada Kanada'nın çok kültürlü hayatına kazandırdığı değerlerden dolayı Türk toplumuna teşekkür etti. Kendisine Türkiye'yi güzel biçimde tanıtan festival organizatörü Türkleri çok sevdiğini ve saygı duyduğunu dile getiren Warr, festivalde stant açtıklarına değinerek Kanadalı Türkleri polis olmaya çağırdı.

Türkiye'nin kurucusu ve kahramanı Atatürk'ün resmi altında konuşmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Toronto Belediye Encümen üyesi Michael Thompson, Türkleri Toronto'nun çok kültürlü hayatına 3 yıldır taşıyan Kanada Türk Dostluk Vakfı'na minnettarlığını bildirdi. Bu festivalin sonsuza kadar devam ettirilmesi temennisinde bulunan Thompson, "Bu muhteşem atmosferin oluşmasına katkıda bulunanları alkışlıyorum. Türkiye'yi ve Türkleri onlar sayesinde çok sevdik. Bu etkinlik Kanadalılar için gerçek Türkiye'yi hissetmek anlamına geliyor." dedi.

Festival Koordinatörlerinden Mehmet Gül, festivalden elde edilen gelirin Toronto'daki ilk Türk okulu Nil Academy'ye bağışlandığını ifade etti. Gül, festivalin gelecek yıl üç güne çıkartılacağını ve ilk defa Türk yürüyüşü de gerçekleştirileceğini söyledi.

Festivalde, Türkiye tanıtım köşesi ile ülkemiz görücüye çıktı, sayısız broşür, CD dağıtıldı. Türkiye'nin çok çeşitli aroması, tatları canlı ve görsel olarak tanıtıldı. Kanada'daki Türk iş adamlarına 30 adet çadır ve 'stantlar' sunan Festival Organize Komitesi, 250'yi aşkın gönüllü ile yoğunluk nedeniyle adeta nefes almadan çalıştı. Orijinal Türk stilindeki Döner, Tantuni kebap, ziyaretçilerin gözü önünde taze pişirilen gözleme ve orijinal kıyafetiyle limonata satan şerbetçi, büyük ilgi gördü.

CİHAN