kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rus-Gürcü krizi: 1500 kişi tahliye edildi

İki ülke arasında yaşanan gerginlik cuma gününden itibaren yükselişe geçti. Osetyalı ve Gürcü güçler arasında yaşanan çatışmalarda 6 kişi öldü.....
Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan gerilim yeniden yükselişe geçti. Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'nın başkenti Tsinvali'de cuma gecesi Gürcü askerler ve Rusya yanlısı ayrılıkçı yönetime bağlı örgütler arasında yaşanan çatışmalar sonrası 6 kişi öldü, en az 15 kişi yaralandı. Arka arkaya iki gece hiç durmadan süren silahlı çatışmaların üzerine yüzlerce kadın ve çocuk otobüslerle Rusya'ya sığındı. Reuters haber ajansı son 3 gün içinde bin 500 kişinin Rusya'nın Kuzey Osetya bölgesine giriş yaptığını açıkladı.

200 BİN KİŞİ SIRADA
Güney Osetyalı yetkililer şu ana kadar 15 otobüsün hareket ettiğini ve Rusya'ya gitmek isteyenlerin sayısınınsa 200 bini bulduğunu belirtti. Gürcü-Oset Karma Komisyonu'ndaki Rus temsilci Yuri Popov çatışmaların şiddetinin artması üzerine, "Rusya bu yaşanana kesinlikle seyirci kalmayacaktır. Olabilecek en kötü senaryoyu düşünecek olursak Rusya'nın kendi vatandaşlarının zarar görmesine izin vermeyeceğini de göz ardı etmememiz gerekir" dedi.
Haberin fotoğrafları