kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye, Ahmedinejad'ı İstanbul'a davet ederek sorunu aştı"

Yeni Haber
İngiliz The Guardian gazetesi, Türkiye'nin İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ı Ankara yerine İstanbul'a davet ederek İran liderinin Anıtkabir'i ziyaret etmemesi ile doğacak sıkıntıyı aştığını yazdı.

Guardian gazetesi, Ahmedinejad'ın Türkiye'ye yapacağı ziyareti sayfalarına taşıdı. Gazete, "İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, modern Türkiye'nin kurucusu ve laiklikle eşanlamlı lideri Mustafa Kemal Atatürk'e saygı göstermekte hep zorlanacak." diye yazdı.

Gazete, hükümetin bu sorunu Ahmedinejad'ı Ankara yerine İstanbul'a davet ederek aştığını kaydetti. Gazete haberin devamında, "Atatürk, İran'ın dindar liderinin temsil ettiği herşeyin anti-tezi." yorumunda bulundu. Türk yetkililerin, Ahmedinejad'ın "çalışma" ziyaretini yapacağını belirttiğini yazan gazete, İran liderinin ziyareti sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile buluşacağını yazdı. Gazete, görüşmelerde İran'ın tartışmalı nükleer programının gündemde olacağını da belirtti.

Gazete, İran lideri Ahmedinejad'ın ziyaretinin, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Bağlantısızlar Hareketi'nin Tahran'daki toplantısına katılmasının ardından gerçekleşeceğine de vurgu yaptı. Gazete, Babacan'ın bu ziyaretinde meslektaşı Manuçehr Mutteki ve İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili ile görüştüğünü hatırlattı.

CİHAN