kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YAŞ'tan ihraç kararı çıkmaması Meclis gündeminde

Yeni Haber
CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek Yüksek Askeri Şura'da ihraç kararının çıkmamasını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "basında bazı yorumlarda yer aldığı gibi ihraç kararı alınmayışının nedeni, YAŞ kararlarının Ergenekon soruşturması ile ilişkilendirilmesinden çekinilmesi midir" sorusunu yöneltti.

CHP'li Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına sunduğu soru önergesinde Yüksek Askeri Şura'nın yaz dönemi çalışmalarını tamamladığını ve sonuçların resmen ilan edildiğini belirterek "1966 yılından beri ilk kez son toplantıda "ordudan ihraç kararı' alınmadı. Daha önceki YAŞ toplantılarının tümünde "irticai faaliyetler' veya "disiplinsizlik' suçlamaları ile bazı personel hakkında ordudan ihraç kararı alınıyordu" dedi. Özyürek soru önergesinde şu soruları yöneltti:

"Son YAŞ toplantısında ihraç kararı alınmayışı, hiçbir TSK personeli "irticai faaliyete' karışmamış veya disiplinsizlik suçu işlememiş anlamına mı gelmektedir? Basında, bazı yorumlarda yer aldığı gibi ihraç kararı alınmayışının nedeni, YAŞ kararlarının Ergenekon soruşturması ile ilişkilendirilmesinden çekinilmesi midir? Disiplinsizlik veya irticai faaliyete karışmış olmaları nedeniyle haklarında YAŞ tarafından ihraç kararı alınmayan ancak, bu nedenlerle dava açılan kaç personel bulunmaktadır? Hakkında dava açılan personelden kaç kişi tedbir olmak üzere görevinden uzaklaştırılmıştır? İrticai faaliyete karışmış personel varsa, bu personelin dava sonuçlanıncaya kadar TSK bünyesinde tutulmasının sakıncaları nasıl önlenecektir? YAŞ toplantısı gündemine irticai faaliyetlere karışan veya disiplinsizlik suçu işleyen personelle ilgili dosya gelmiş midir? Gelmişse niçin karara bağlanmamıştır? Gündeme gelmişse, bu nitelikte dosyaların karara bağlanmamasında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Milli Savunma Bakanının şerh koyma kararlılığı etkili olmuş mudur?"

(ANKA)