kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bill Clinton: "Ben ırkçı değilim"

Yeni Haber
ABD'nin 42'nci başkanı Bill Clinton, önseçim maratonu sırasında tartışma doğuran bazı yorumlarından pişman olduğunu söyledi. Clinton, bazı siyahçevrelerin hakkındaki kampanyalarına da tepki göstererek, "Ben ırkçı değilim" dedi. Eşinin adaylık yarışını kaybetmesinden sonra ilk kez televizyon röportaj veren Clinton, ABC kanalında yayınlanan söyleşisinde, "Ben ırkçı değilim, hiçbir zaman ırkçı bir ifade kullanmadım ve Obama'nın şahsiyetine bir saldırıda bulunmadım" diye konuştu.

Bill Clinton, özellikle South Carolina önseçimini Barack Obama'nın kazanmasından sonra, "Daha önce de Jesse Jackson bu eyalette kazanmıştı" şeklindeki sözleriyle, siyahtepkisine hedef olmuştu. Clinton, eşi için yaptığı kampanyada pişman olduğu şeyler olup olmadığı yönündeki soruya ise, "Evet pişman olduğum şeyler var; ama düşündüğünüz şeyler değil. Senatör Clinton'ı bazı şeyleri yapması konusunda uyarmak isterdim diyeceğim şeyler var. Söylemiş olmak ya da söylememiş olmak istediğim şeyler var." dedi.

Clinton, bu konuda 4 Kasım seçiminden sonra konuşacağını ifade etti. Obama'ya eşine karşı kazandığı için kızgın olduğu iddialarını da yalanlayan Clinton, Demokrat adaya yönelik 'tecrübesiz' eleştirilerine de karşı çıktı; "Başkanlığa hazır olmadığı iddiasını her aday için söyleyebilirsiniz. Ben, Beyaz Saray'daki ilk yılımda çok şey öğrendim. Senatör Obama, çok yetenekli bir insan."

CİHAN