kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'ye bir tepki de Köşk'ten

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
CHP'ye bir tepki de Köşk'ten
Cumhurbaşkanlığı, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yüksek Askeri Şura kararlarına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün YAŞ kararlarını imzalamayacağı yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığı ifade edilerek, "Emekli olan bir Genelkurmay Başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alındığı iddiası da iftiradır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Bir siyasi parti grup başkanvekilinin Yüksek Askeri Şura kararları ile ilgili olarak yaptığı gerçek dışı yorum ve değerlendirmeler sebebiyle açıklama yapılmasında yarar görülmüştür" denildi.

Devlet kurumları arasındaki iyi ilişkilerin, bir siyasi parti temsilcisi tarafından, kamu yararı ve hizmet gerekleri göz ardı edilerek eleştirilmesinin ve YAŞ'tan ihraç kararı çıkmamasının üzüntüyle karşılanmasının sebebinin anlaşılamadığı ifade edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımızın kararnameleri imzalama konusunda yerindelik denetimi yapmadığının bilinmesine rağmen, Yüksek Askeri Şura kararlarını imzalamayacağını açıkladığı yönündeki iddia gerçeği yansıtmadığı gibi, emekli olan bir Genelkurmay Başkanına olağanüstü boyutlara ulaşan bir fiyatla özel bir aracın alındığı iddiası da iftiradır. Silahlı Kuvvetlerimizi zan altına sokan bu tür iddialar kamuoyunda yanlış kanaatler oluşmasına yol açmaktadır. Bu sebeplerle sözü edilen haksız iddialar üzüntüyle karşılanmıştır."

(ANKA)